Takaisin Varhaisperunagrillivartaat ja avomaankurkkudippi

Resepti

Varhaisperunagrillivartaat ja avomaankurkkudippi

Varhaisperunat ovat alkukesän odotettu kohokohta. Perunat voi valmistaa monella tapaa, mutta koska myös grilli on korvaamaton osa suomalaista kesän viettoa tässä tapa kokata varhaisperunat sitä hyödyntäen!

Varhaisperunagrillivartaat

(4-6 henkilölle)

valmistusaika: 45 minuuttia

 

Vartaat:

n. 600 g kotimaisia uusia perunoita

suolaa ja pippuria

1,5 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä

½ pnt tuoretta kotimaista tilliä

½ kpl sitruunan mehu puristettuna

 

Avomaakurkkudippi:

2 kpl kotimaista avomaakurkkua

4 dl turkkilaista jogurttia

½ kpl sitruunan mehu puristettuna

1 kpl kotimainen valkosipulinkynsi

1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä

½ pnt tuoretta kotimaista tilliä

suolaa ja pippuria oman maun mukaan

 

Vartaat:

  • Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Anna perunoiden jäähtyä hieman ja pujota ne sen jälkeen grillivartaisiin
  • Hienonna ½ pnt tilliä ja sekoita se oliiviöljyn ja sitruunamehun kanssa marinadiksi. Mausta marinadi suolalla ja pippurilla
  • Sivele marinadia perunavartaiden pintaan ja grillaa vartaat miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi. Sivele marinadia lisää vartaiden pintaan niiden kypsymisen aikana
  • Tarjoile avomaakurkkudipin kanssa

 

Avomaakurkkudippi:

  • Raasta kurkut isoksi raasteeksi. Jos kurkut ovat kovin mehukkaita, voit puristaa niistä hieman nestettä pois keittiöpyyhkeen avulla: kääri kurkkuraaste keittiöpyyhkeen sisälle ja purista ylimääräinen neste pois
  • Kuori valkosipulin kynsi ja raasta se hienoksi raasteeksi. Hienonna ½ pnt tilliä. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Jos haluat, voit valmistaa dipin muutamaa tuntia ennen tarjoilua ja antaa sen maustua jääkaapissa


Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija

kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: peruna, kotimainen peruna, reseptit, lisuke, kesäresepti, grilliruoka