Punajuuri-suklaakakku
Resepti
Punajuuri-suklaakakku
Rosollista ja säilykkeistä tuttu punajuuri mehevöittää myös makeat leivonnaiset. Tumma suklaa ja punajuuriraaste maustavat herkullisen maukkaan ja tyylikkään kakun kahvipöytään tai jälkiruuaksi. Kotimainen, laadukas rypsiöljy tekee kakusta mehevän ja pehmeän, ja tuorejuusto viimeistelee yllättävän herkun. Punajuuri-suklaakakku on kätevää tarjottavaa, sillä sen voi valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua.
Punajuuri-suklaakakku
200 g maitosuklaata
3 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl rypsiöljyä
2 (yht. n. 250 g) punajuurta
Kuorrutus
50 g voita
1 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tai appelsiinin makuista tuorejuustoa
- Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä, muttei kovettua.
- Kuori ja raasta raa’at punajuuret hienoksi raasteeksi.
- Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää munavaahtoon varovasti käännellen jauhoseos, öljy, hienoksi raastettu punajuuri ja suklaa. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa.
- Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan n. 24 cm irtopohjavuoan reunat, pingota pohjalle leivinpaperi, kaada taikina vuokaan.
- Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 40–45 minuuttia. Tarkkaile kakkua paiston loppuvaiheessa, ettei pinta tummu.
- Kumoa kypsä kakku jäähtymään.
- Valmista kuorrutus: sulata voi, sekoita tomusokeri, vanilja ja tuorejuusto voisulan kanssa tasaiseksi massaksi.
- Levitä kuorrutus rennosti kakun päälle, koristele kesän marjoilla tai vaikkapa syötävillä kukilla.
aiheet: punajuuri, reseptit, kotimaiset juurekset, jälkiruoka