Takaisin Hasselbackan juurekset

Resepti

Hasselbackan juurekset

Näyttävät, rapeareunaiset ja mehevät Hasselbackan juurekset ovat juhlavampi versio uunijuureksista. Kun tutut juurekset viilletään ohuiksi viipaleiksi ja paahdetaan kullanruskeiksi, ne saavat herkullisen rakenteen ja syvän, makean maun. Täydellinen ruoka arkeen ja juhlaan. 

Annoksia: 4
Valmistusaika: 60 min

Ainekset

2 perunaa
2 punajuurta
1 palsternakka
1 porkkana
1 nauris
1 keltajuuri
2 rkl kasviöljyä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria


 

Lisäksi

Yrttejä koristeluun

Valmistusohjeet

  1. Pese juurekset huolellisesti harjalla, mutta älä kuori niitä.
  2. Viillä juureksiin ohuet viillot noin 2 mm välein lähes pohjaan asti niin, että ne pysyvät ehjinä. (Puulastat tai syömäpuikot juureksen molemmin puolin auttavat estämään leikkaamasta liian syvälle.)
  3. Nosta juurekset uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin.
  4. Lorauta päälle kasviöljy ja hiero se kevyesti sormin juuresten pintaan.
  5. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Paista 200 °C uunissa noin 50–60 minuuttia, kunnes juurekset ovat sisältä pehmeitä ja pinnalta kauniin paahteisia.
  7. Halutessasi voit valella juureksia paiston puolivälissä vielä kevyesti öljyllä, jotta pinta pysyy mehevänä ja rapeana.

Resepti: Satokausikalenteri



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija

kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: reseptit