Takaisin MTK ja aluevaalit

Uutinen – Hanke

MTK ja aluevaalit

04.02.2022

Suomen ensimmäiset aluevaalit pidettiin sunnuntaina 23.1.2022. Vaaleissa valittiin 21 hyvinvointialueelle valtuustot päättämään sosiaali- ja terveysasioista sekä palo- ja pelastustoimesta jatkossa. Nämä tehtävät siirtyvät pois kunnilta vuoden 2023 alusta.

Äänestysaktiivisuus jäi perin alhaiseksi, alle puolet suomalaisista äänestysoikeutetuista käytti ääntään. Tähän MTK osaltaan pyrki vaikuttamaan mm. kahdella mainoksella Maaseudun Tulevaisuudessa. Mainoksissa pyrittiin kertomaan, miten tärkeistä asioista jäsenistömme ja koko maaseudun kannalta vaaleissa päätetään ja että siksi kannattaa äänestää. Lisäksi neuvottelimme Viestimedian kanssa alennuksen MTK:laisille jäsenille mainonnasta sekä lehdessä että verkossa.

MTK:laiset onnistuivat vaaleissa melko hyvin, saimme valtuustoihin monia jäseniämme kattavasti ympäri Suomea. Jatkossa hyvinvointialueille tullaan luomaan myös eri asiakokonaisuuksiin liittyviä lauta- tai valiokuntia. Niihin kannattaa aktiivisesti pyrkiä jäseniksi. Tämän vuoden aikana on tarkoitus aluevaltuutetuille järjestää koulutusta ainakin julkisiin hankintoihin liittyen. Aiemmin julkaistussa Kuntapäättäjäoppaassa on hyviä vinkkejä ja linkkejä myös aluevaltuutettujen käyttöön.

Toiminnanjohtaja Jyrki Wallin onnittelee lämpimästi jokaista valittua valtuutettua ja varavaltuutettua. Hän myös kiittää jokaista ehdokasta, joka on laittanut itsensä likoon näissä vaaleissa. Aktiivisuus on aina hyvästä ja vie meille tärkeitä asioita eteenpäin, hän toteaa.Tiina Perho

johdon erityisavustaja

+358 20 413 2334

+358 50 074 1532

Jyrki Wallin

toiminnanjohtaja

+35820 413 2307

+35850 522 5207

aiheet: mtk, aluevaalit


Suositellut artikkelit

MTK:n Kuntapäättäjän opas on saanut reippaasti uutta sisältöä ja uuden ilmeen. Opas tarjoaa kuntapäättäjille vieläkin enemmän ehdotuksia ja esimerkkejä toimenpiteistä, jotka hyödyttävät kuntia työpaikkoina,...