Takaisin Kuntapäättäjän opas kotikuntasi parhaaksi

Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka

Kuntapäättäjän opas kotikuntasi parhaaksi

15.09.2021

MTK:n Kuntapäättäjän opas on saanut reippaasti uutta sisältöä ja uuden ilmeen. Opas tarjoaa kuntapäättäjille vieläkin enemmän ehdotuksia ja esimerkkejä toimenpiteistä, jotka hyödyttävät kuntia työpaikkoina, verotuloina, investointeina ja palveluina. Lataa Kuntapäättäjän opas tästä. 

Viisas kuntapäättäjä näkee lähelle ja huomaa, mitä mahdollisuuksia oman alueen yrityksiin ja elinkeinoihin sisältyy. Kehittyäkseen ne tarvitsevat harkittuja päätöksiä kunnan elinkeinopolitiikassa, maankäytössä, alueidenkäytön suunnittelussa, liikenne- ja laajakaistajärjestelyissä ja peruspalveluissa.

Kuntapäättäjällä on valtaa 

Tulevalla valtuustokaudella 2021–2025 kuntapäättäjät tekevät paljon kunnan tulevaisuuteen, talouteen ja toimintaan vaikuttavia päätöksiä. Jatkossa on entistä tärkeämpää vahvistaa kunnan taloudellista pohjaa, jolla varmistetaan palveluiden hyvä ja tasapuolinen saatavuus sekä asukkaiden tyytyväisyys.

Kunnissa on hyvä tarkastella, miten elinkeinoja ja yritysten toimintaympäristöä voidaan kehittää. Elinvoimaiset yritykset ovat vakaan kuntatalouden kivijalka. Ruuan, puun ja uusiutuvan energian tuotanto ja jalostaminen, maaseutumatkailu ja maaseudun muu monimuotoinen yrittäjyys ovat kasvualoja ja ratkaisijoita moniin ongelmiin, kuten ilmastonmuutokseen. 

Tuotteiden ja palveluiden kysyntä kasvaa maailmanlaajuisesti. Maalta ammennetaan hyvinvointia koko Suomeen, myös Sinun kotikuntaasi.

Hyvä kuntapäättäjä, olet saanut äänestäjiltä hoitaaksesi merkittävän luottamustehtävän. Käytä se viisaasti.   

Lataa Kuntapäättäjän opas tästä (PDF)
 Tiina Perho

johdon erityisavustaja

+358 20 413 2334

+358 50 074 1532

aiheet: maankäyttö, julkiset hankinnat, kunta, kuntapäättäjä, kunnanvaltuusto, kunnan talous, omakunta, joka kunta