null Kuntapäättäjän opas kotikuntasi parhaaksi

Uutinen – Kotimainen ruoka

Kuntapäättäjän opas kotikuntasi parhaaksi

15.9.2021

MTK:n Kuntapäättäjän opas on saanut reippaasti uutta sisältöä ja uuden ilmeen. Opas tarjoaa kuntapäättäjille vieläkin enemmän ehdotuksia ja esimerkkejä toimenpiteistä, jotka hyödyttävät kuntia työpaikkoina, verotuloina, investointeina ja palveluina. Lataa Kuntapäättäjän opas tästä. 

Viisas kuntapäättäjä näkee lähelle ja huomaa, mitä mahdollisuuksia oman alueen yrityksiin ja elinkeinoihin sisältyy. Kehittyäkseen ne tarvitsevat harkittuja päätöksiä kunnan elinkeinopolitiikassa, maankäytössä, alueidenkäytön suunnittelussa, liikenne- ja laajakaistajärjestelyissä ja peruspalveluissa.

Kuntapäättäjällä on valtaa 

Tulevalla valtuustokaudella 2021–2025 kuntapäättäjät tekevät paljon kunnan tulevaisuuteen, talouteen ja toimintaan vaikuttavia päätöksiä. Jatkossa on entistä tärkeämpää vahvistaa kunnan taloudellista pohjaa, jolla varmistetaan palveluiden hyvä ja tasapuolinen saatavuus sekä asukkaiden tyytyväisyys.

Kunnissa on hyvä tarkastella, miten elinkeinoja ja yritysten toimintaympäristöä voidaan kehittää. Elinvoimaiset yritykset ovat vakaan kuntatalouden kivijalka. Ruuan, puun ja uusiutuvan energian tuotanto ja jalostaminen, maaseutumatkailu ja maaseudun muu monimuotoinen yrittäjyys ovat kasvualoja ja ratkaisijoita moniin ongelmiin, kuten ilmastonmuutokseen. 

Tuotteiden ja palveluiden kysyntä kasvaa maailmanlaajuisesti. Maalta ammennetaan hyvinvointia koko Suomeen, myös Sinun kotikuntaasi.

Hyvä kuntapäättäjä, olet saanut äänestäjiltä hoitaaksesi merkittävän luottamustehtävän. Käytä se viisaasti.   

Lataa Kuntapäättäjän opas tästä (PDF)
 Tiina Perho

vt. viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, johdon erityisavustaja, johtokunnan ja johtoryhmän sihteeri

+35820 413 2334

+358500 741 532

aiheet: maankäyttö, julkiset hankinnat, kunta, kuntapäättäjä, kunnanvaltuusto, kunnan talous, omakunta, joka kunta

Suositellut artikkelit

Kuntamarkkinat järjestetään tänä vuonna kokonaan verkossa. Kuntamarkkinat tarjoaa vuosittain kahden päivän ajaksi monipuolista ja ajankohtaista tietoa. Kuntamarkkinat on ideoita pulppuava koko...

Valtakunnallinen neuvontatoimisto  tarjoaa lupaneuvontaa uusiutuvan energian tuotantoa suunnitteleville. Yhteyspisteviranomaisen toiminta on keskitetty Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja...

MTK, Suomen Yrittäjät ja Suomalaisen Työn liitto järjestävät päättäjille, virkamiehille ja luottamushenkilöille webinaarin 9.9. klo 8.30 – 10.00.  Tervetuloa kuulemaan kotimaisten...

Kuntavaalit ovat paikallisdemokratian juhlaa. Vaaleilla on oma yleispolittiinen luonteensa, mutta pohjimmiltaan kuntalaiset antavat luottamuksensa tuntemilleen ihmisille ja ryhmille.

Kuntavaalit ovat kaikkein lähimpänä ihmistä, ja äänestäminen on helpoin tapa vaikuttaa. Se on myös paras tapa varmistaa, että valtuustoon valitaan henkilöitä, jotka ymmärtävät maaseutujen elinkeinojen...