null Suomen ehdokkaat Emblaan on valittu - osallistujakaarti Pohjoismaista kova 

Tiedote – Kotimainen ruoka

Suomen ehdokkaat Emblaan on valittu - osallistujakaarti Pohjoismaista kova 

15.12.2021

Tämänkertaiseen pohjoismaiseen Embla-ruokakilpailuun ilmoittautui mukaan yhteensä 370 hakijaa. Hakijoita Suomesta oli lähes 70. Heistä seitsemän valittiin edustamaan Suomea 11.3.2022 Oslossa. - - - Ruoka kiinnostaa sekä puhuttaa ennen näkemättömällä tavalla ja innovatiivisuus kukoistaa. Tämä näkyi selvästi myös hakijoista. Nordic kitchen, pohjoismaalainen keittiö, tunnetaan puhtaista ja raikkaista mauistaan sekä laadukkaista, tuoreista ja turvallisista raaka-aineistaan. 

-    Embla-kilpailu on pohjoismaalaisen ruuan juhlaa. Haluamme juhlistaa sitä ja ruuan tekijöitä näiden makujen takana, sanoo Bjorn Gimming, Norjan tuottajajärjestön puheenjohtaja ja Embla-kisan 2022 isäntä. 

Emblan loppukilpailu käydään 11.3.2022 Oslossa. Suomen edustajat kilpailusarjoissa ovat:  
Nordic Food Artisan: Herkkujuustola  
Nordic Food Entrepreneur: Ville Haapasalo / Haapasalon Hatsapurit  
Nordic Food communicator: Satokausikalenteri 
Nordic Food Producer: Voima-Papu / Karviaisten tila 
Nordic Food Destination: ERG European Region of Gastronomy Kuopio 
Nordic Food for Children and Youth: Kokkaa kotimaista -kampanja 
Nordic Food for many: Mikaelskolan / Steinerpedagogikens vänner i Västnyland rf. 

Kilpailun valintakriteeristö pohjautuu pohjoismaisuuteen, kestävyyteen, inspiroivuuteen, ainutlaatuisuuteen ja rehtiyteen.  

Suomen edustajat kilpailussa esitellään MTK:n verkkosivuilla. Osallistujat kaikista kilpailijamaista Embla-kilpailun verkkosivuilla

Suomen edustajat kilpailuun valitsi kansallinen tuomaristo, johon kuuluivat 
Johan Åberg, maatalousjohtaja, MTK
Kim Palhus, keittiömestari
Riitta Mustonen, ruokatoimittaja, Maaseudun Tulevaisuus
Anni-Mari Syväniemi, kunniajäsen, toiminnanjohtaja, Ruokatieto ry

Tuomariston puheenjohtajana toimiva Johan Åberg iloitsee Embla-kilpailun saamasta suosiosta.

-    Tämänvuotinen osallistujamäärä on huikea. Se kertoo lisääntyneestä kiinnostuksesta pohjoismaista ruokaa ja sen tekijöitä, ruuantuottajia kohtaan. Meille suomalaisille osallistuminen tämäntyyppiseen kilpailuun on luontevaa, sillä suomalainen ruoka on   maanläheistä ja konstailematonta, sanoo Åberg.  

Aikaisempia suomalaisia Embla-voittajia ovat Michael Björklund ja Thomas Snellman vuodelta 2017 sekä Ainoa Winery ja Hävikki-Battle/Motiva Oy, Elina Ovaskainen vuodelta 2019. 

Embla-ruokakilpailun on perustanut Pohjolan Talonpoikaisjärjestön Keskusneuvosto NBC. Pohjoismaiden ministerineuvosto on mukana tukemassa kilpailua. Kilpailu on myös osa Uusi pohjoismainen ruoka III -ohjelmaa. Kilpailuun osallistuvat Islanti, Tanska, Norja, Ruotsi, Suomi, Ahvenanmaa, Färsaaret ja Grönlanti. 

Emblan suomalaisedustuksesta vastaavat Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ja ruotsinkielinen tuottajajärjestö Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC. Ahvenanmaan edustus toteutuu Ahvenanmaan maakuntahallituksen hankerahoituksella. 

Lisätietoja: 
Heidi Siivonen, MTK, ruokamarkkina-asiantuntija, p. 040 568 8802 
Mia Wikström, SLC, viestintäpäällikkö, p. 050 355 3213 

Katso lisää: https://emblafoodaward.com/ 
#emblafoodawards 


 


Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+35820 413 2925

+35840 568 8802

Kaija Stormbom

viestinnän suunnittelija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+35820 413 2385

+35840 848 9559

Suositellut artikkelit

Suomen ehdokkaat pohjoismaiseen Embla-ruokakilpailuun valittiin 70 kilpailijan joukosta. Kaikkiaan Pohjoismaista ilmoittautui kilpailuun 370 hakijaa. Voidaankin sanoa, että Embla on pohjoismaisen ruuan...

Pohjoismainen keittiö tunnetaan puhtaista mauistaan ja peräänantamattomasta sisusta. Juuri siksi pohjoismainen ruoka on tunnettua ja trendikästä.  Ilmoittautuminen pohjoismaiseen...