null Tunnetko ruoka-alan osaajia? - Pohjoismainen ruokakilpailu Embla käynnistyi

Tiedote – Kotimainen ruoka

Tunnetko ruoka-alan osaajia? - Pohjoismainen ruokakilpailu Embla käynnistyi

15.9.2021

Ilmoittautuminen pohjoismaiseen ruokakilpailuun Embla Food Awards 2021 alkaa. 

Kilpailu pohjoismaisen ruuan tuottajien, tekijöiden ja ruokamatkailukohteiden välillä on kovaa. Pohjoismainen keittiö tunnetaan puhtaista mauistaan ja peräänantamattomasta sisusta. Juuri siksi pohjoismainen ruoka on tunnettua ja trendikästä. 

Kuva: Kati Laszka
Kuva: Kati Laszka

Pohjoismaisen ruokakilpailu Emblan tarkoituksena on vahvistaa pohjoismaista ruokakulttuuria ja ruokaidentiteettiä ja samalla kunnioittaen ihmisiä ruoan takana, sanoo Bjorn Gimming, Norjan tuottajajärjestön puheenjohtaja ja vuoden 2022 kilpailun isäntä.

Pohjoismainen ruokakilpailu järjestetään nyt kolmatta kertaa. Palkintojuhla järjestetään Oslossa 11. maaliskuuta 2022.

Ilmoittautuminen kilpailuun on alkanut. Kisaa käydään seitsemässä eri kategoriassa. Voit ilmoittaa kilpailuun itsesi, kollegasi tai roolimallisi. Vinkkaa kisasta myös tuntemillesi ruoka-alan toimijoille. 

Sivulla emblafoodaward.com voit ilmoittautua näihin sarjoihin:

• Pohjoismainen ruuantuottaja
• Pohjoismainen ruokayritys
• Pohjoismainen ruoka-artesaani
• Pohjoismainen ruokaviestijä
• Pohjoismainen joukkoruokailuosaaja  
• Pohjoismainen ruokamatkailukohde
• Pohjoismaista ruokaa lapsille ja nuorille

Osallistujia arvioidaan kestävyyden, ainutlaatuisuuden ja pohjoismaisen ruokakulttuurin arvojen perusteella. 

Kilpailuun voi ilmoittautua 31.10.2021 saakka. Kansalliset tuomaristot työskentelevät tämän jälkeen, ja Suomen edustajat valitaan joulukuun puolivälissä. 

Suomesta lopulliseen kilpailuun osallistuu seitsemän ehdokasta, yksi kustakin kategoriasta. Oslon finaaliin päässeet ehdokkaat kerrotaan joulukuun puolivälissä 2021. Suomen tuomaristoon kuuluvat Riitta Mustonen, Kim Palhus ja Johan Åberg. Valtakunnalliseen kilpailuun osallistuu kunniajäsenenä Anni-Mari Syväniemi.

Aikaisempia suomalaisia Embla-voittajia ovat Michael Björklund ja Thomas Snellman vuodelta 2017 sekä Ainoa Winery ja Svinn-Battle/Motiva Oy, Elina Ovaskainen vuodelta 2019.

Embla-ruokakilpailun on perustanut Pohjolan Talonpoikaisjärjestön Keskusneuvosto NBC.  Pohjoismaiden ministerineuvosto on mukana tukemassa kilpailua ja se on myös osa Uusi pohjoismainen ruoka III -ohjelmaa. Kilpailuun osallistuvat Islanti, Tanska, Norja, Ruotsi, Suomi, Ahvenanmaa, Färsaaret ja Grönlanti. Emblan suomalaisedustuksesta vastaa suomen- ja ruotsinkieliset tuottajajärjestöt Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK sekä Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC. Ahvenanmaan edustus toteutuu Ahvenanmaan maakuntahallituksen hankerahoituksella. 

Norjalainen tuottajajärjestö Norges Bondeslag isännöi palkintojuhlia Oslossa 11.3.2022. 

Lisätietoja:

Mia Wikström, SLC, viestintäjohtaja, puh 050 355 3213
Heidi Siivonen, MTK, ruokamarkkina-asiantuntija, puh, 040 568 8802

Lue lisää Emblasta ja osallistu kilpailuun: emblafoodaward.com


Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija

+35820 413 2925

+35840 568 8802

aiheet: embla

Suositellut artikkelit

Lauantai-iltana 1.6.2019 palkittiin pohjoismaisen ruokakilpailun EMBLA:n voittajat Islannin Reykjavikissa. Ainoa Winery voitti palkinnon Pohjoismainen ruoka-artesaani ja Pohjoismainen ruokakasvattaja...

Pohjoismainen ruokapalkinto ”EMBLA Nordic Food Awards” jaetaan nyt toista kertaa Reykjavikissa 1.6.2019. EMBLA:n seitsemän kilpailusarjan loppukilpailijat ovat nyt...