null Suomalaisen ruuan päivää vietetään 4.9. - Yhteistyö Suomiboksin kanssa jatkuu

Uutinen

Suomalaisen ruuan päivää vietetään 4.9. - Yhteistyö Suomiboksin kanssa jatkuu

29.8.2022

Meillä MTK:ssa jokainen päivä on suomalaisen ruuan päivä. Omassa maassa tuotettu, huolella ja huomiolla kasvatettu ruoka syntyy osaavissa käsissä. Maanviljelijät tuottavat maistuvaa, puhdasta ja vastuullista ruokaa ihan joka päivä, Sinulle!  Suomalaisen ruoan päivän 4.9. kunniaksi myös tänä vuonna MTK ja Ruokaboksi Oy lanseeraavat Suomiboksin, jonka pääraaka-aineet ovat kaikki kotimaisia. Ruokaboksia toimitetaan koteihin 6000-8000 kappaletta. Voit tilata Ruokaboksin täältä. 

Siksi haluamme Suomalaisen ruuan päivänä 4.9. nostaa esiin suomalaisen ruuan tekijöitä. Oman maan ruoka on tärkeä juttu, ja suomalaiset haluavat syödä yhä enemmän kotimaista ruokaa. Siksi Suomalaisen ruuan päivä on hyvä hetki vahvistaa kuluttajien tietoisuutta ruuan alkuperästä ja haastaa heidät tekemään suomalaisia valintoja. 

 

Tilaa peltokylttejä yhdistykselle! 

Suomalaisen ruoan päivänä nostetaan lippu korkealle ja haastetaan kaikki suomalaiset mukaan, kukin omalla tavallamme. MTK:n yhdistykset voivat tilata valmiita peltokylttejä tai kylttejä omalla tekstillä keskitetysti MTK-Pohjois-Savon kautta. Yhdistys voi tilata yhden peltokyltin veloituksetta, sen yli menevät tilaukset omakustanteisesti. Täytä tilauslomake täällä.  

Koulut mukana Suomalaisen ruuan päivässä  

Suomalaisen ruuan päivä on myös oiva mahdollisuus tutustuttaa lapset ja nuoret ruuan reittiin. Ruokatieto tarjoaa opetukseen maksutonta materiaalia: mm. ruuan reitti -julisteita, tietovisoja ja videoita. Katso vinkit Suomalaisen ruoan päivän juhlistamiseen täällä

Valmistaudutaan juhlimaan Suomalaisen ruuan päivää. Se on tärkeä päivä! 



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+35820 413 2925

+35840 568 8802

Kaija Stormbom

viestinnän suunnittelija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+35820 413 2385

+35840 848 9559

Henrietta Dahlman

viestinnän suunnittelija

Some ja digi, graafinen ilme

+35820 413 2367

+35840 920 9877

aiheet: ruoka, kotimainen ruoka, lähiruoka, kotimaisuus, ruokaa omasta maasta, kotitalous, suomalaisuus, hyvää suomesta, suomalaisenruoanpäivä, suomalaisen ruoan päivä, ruokaaomastamaasta, tulevaisuudenruoka, ruokatrendi, ruokakampanja

Suositellut artikkelit

MTK ja Kurikan kaupunki järjestävät Sadonkorjuutorin Kurikan torilla lauantaina 1.10. klo 10.00–15.00. Lähituottajien myyntipisteissä on myytävänä kotimaista...

Oletko sinä lähiruuantuottaja, -jatkojalostaja tai muu lähiruuan ammattilainen? Maaseudun yrittäjä, elämysmatkailun tuottaja tai maaseudun yhdistysaktiivi? Tarjoamme kaikille kiinnostuneille mahdollisuutta...

Yrittäjän päivän kunniaksi järjestetään 5.9. juhlalähetys peruskoululaisille. Noin tunnin mittaisessa lähetyksessä inspiroidutaan nuorten yrittäjien haastatteluista, sekä kuullaan mm....

Ruoka koskettaa meitä kaikkia, ja keskustelua ruuan ympärillä käydään ihan joka päivä. Hyvä ruoka maistuu ja on terveellistä. Hyvä ruoka tuottaa iloa! MTK käynnisti ruokakilpailun, jossa...

Luonnon päivä luomutiloilla -tapahtuma järjestetään lauantaina 27.8.2022 osana valtakunnallista Suomen luonnon päivän juhlintaa. Tämän vuoden teemana on lempilaji. Lähde mukaan...

Nyt kilpaillaan pohjoismaisen ruuan herruudesta!  Embla Food Awards 2022 -finaali järjestetään Oslossa 20.6.2022. Kisaa käydään seitsemässä eri kategoriassa. Tutustu...

MTK:n liittokokous oli koolla 15.-16.6.2022 Porissa.  Kokous oli historiallinen. Edellisen kerran porilaiset saivat isännöidä liittokokousta vuonna 1926. Kaksipäiväisessä tapahtumassa oli...

Suomalaiset lehmät tuottavat huippulaatuista maailmanluokan maitoa. Suomessa maidontuotanto perustuu tuotantoeläinten hyvinvointiin, satavuotiseen hygieniatyöhön ja hyvin kasvavan nurmen...

Valtakunnallinen Lähiruokapäivä järjestetään jälleen 10.9.2022. Ilmoittautuminen tapahtuman järjestäjäksi on nyt avoinna!  Lähiruokapäivä on tarkoitettu kaiken kokoisille ja näköisille...