Takaisin Hohoi luomuviljelijä! – Vielä ehdit järjestää tapahtuman Luonnon päivänä 27.8.2022

Uutinen – Viljely ja muut kasvit

Hohoi luomuviljelijä! – Vielä ehdit järjestää tapahtuman Luonnon päivänä 27.8.2022

23.08.2022

Luonnon päivä luomutiloilla -tapahtuma järjestetään lauantaina 27.8.2022 osana valtakunnallista Suomen luonnon päivän juhlintaa. Tämän vuoden teemana on lempilaji.

Lähde mukaan järjestäjäksi! Tapahtumasivulle viedään kaikkien osallistuvien tilojen yhteystiedot, pieni kuva sekä lyhyt esittely maatilasta. MTK ja muut tapahtumaa koordinoivat tahot mainostavat tapahtumaa ja nostavat esiin luomutiloja omissa kanavissaan. 

Suomen luonnon päivää on juhlittu jo monien vuosien ajan elokuun viimeisenä lauantaina. Suomalaiset ovat ottaneet päivän juhlimisen innolla vastaan, ja se on vakiintumassa kalentereihin liputuspäiväksi. Suomi on ensimmäinen maa maailmassa, joka liputtaa luonnolleen. Onkin luonnollista, että juuri Suomen Luonnon päivänä luomutilat avaavat ovensa vierailijoille. Luonnon päivä luomutiloilla -tapahtuman tavoitteena on antaa kuluttajille ja tuottajille mahdollisuus tutustua luomutilan toimintaan aidossa ympäristössä. 

Suunnittele tilasi avoimet ovet -tapahtuma ja ilmoittaudu mukaan

Toiveena on, että jokaisella tilalla esiteltäisiin tilan toimintaa ja kerrottaisiin, miten tila edistää luonnon monimuotoisuutta. Hyviä keinoja ovat esimerkiksi tutustumiskierros tilan maille, erityisesti perinnebiotooppeihin tai luontopolku. 

Tilojen toivotaan järjestävän myös muuta ohjelmaa omien mahdollisuuksiensa puitteissa. Ohjelma voi olla esimerkiksi kasvintunnistusta, hevosajelua, selfiemahdollisuus eläinten tai koneiden kanssa, koneiden esittelyä, tietovisa – mikä vain tilalla on luontevaa toteuttaa! 

Tilakahvilat ovat erittäin suosittuja. Kahvilan voi järjestää tila itse tai sen voi tehdä jokin yhteistyötaho. Lisäksi tapahtuma on hyvä tilaisuus markkinoida ja myydä tilan omia ja lähialueiden luomutilojen tuotteita. 

Lippu salkoon

Sisäministeriö on vuodesta 2017 saakka suositellut liputusta Suomen luonnon päivänä. Kannustammekin kaikkia tiloja vetämään lipun salkoon myös tänä vuonna!

Markkinoi myös itse!

Tilan kannattaa kertoa myös itse sosiaalisessa mediassa tapahtumastaan. Käyttäkää somessa tunnusta #luomu, #suomenluonnonpäivä ja #finskanaturensdag sekä esimerkiksi #liputanluonnolle.

Tapahtumasta kannattaa ilmoitella myös lähialueiden ilmoitustauluilla (kaupat, koulut, kirjastot) noin pari viikkoa ennen tapahtumaa. Tapahtumasta kannattaa vinkata myös paikallislehtien ja -radioiden toimituksiin, REKO-renkaille ja ruokapiireille. 

Osallistu myös Luonnon päivän yhteistyökumppaneiden tapahtumiin!

YLE kerää suomalaisilta tarinoita heille rakkaista lajeista, joita he haluavat juhlistaa Suomen luonnon päivänä. Tarinoihin voi liittyä jokin omakohtainen muisto tai tarina on muutoin kertojalle tärkeä. Tarinoita kerätään eri-ikäisiltä suomalaisilta ympäri Suomea teksteinä ja videotervehdyksinä.

Kertomukset tuovat esiin Suomen luonnon monimuotoisuutta ja sitä arvoa, jota ei voida mitata rahassa. Kaikki kertojat ovat myös tärkeitä luonnon puolestapuhujia. Tarinat välittävät iloa lajeista, jotka jakavat tätä yhteistä elämän aikaa kanssamme.

Haluaisitko sinä kertoa oman tarinasi ja tuoda siihen mukaan luomutuotannon? Tarinoista kootaan teos ja ohjelmia, jotka esittelevät Suomen luonnon monimuotoisuutta.
Mikäli kiinnostuit, OTA YHTEYTTÄ: Minna Pyykkö, p. 0407076688, minna.pyykko@yle.fi

Verkostoidu

Kannattaa liittyä Facebookissa suljettuun ryhmään "Luonnon päivän 2022 luomutilat – tukiryhmä". Sen kautta keskinäinen yhteydenpito hoituu vaivattomasti. 

Ilmoittautumislinkki täällä.
Tapahtuman nettisivut täällä.
Facebook-ryhmä täällä. 

Lisäksi tapahtumasta voi kysyä:

MTK: viestinnän asiantuntija Kaija Stormbom, puh. 040 8489 559, kaija.stormbom@mtk.fi 
MMM: neuvotteleva virkamies Leena Seppä. p. 040 740 47 39, leena.seppa@gov.fi  
Luomuliitto: asiantuntija Jaana Elo, puh. 040 9641 518, jaana.elo@luomuliitto.fi 
SLC: tiedottaja Mia Wikström, p. 050 355 3213, mia.wikstrom@slc.fi   
Pro Luomu: tiedottaja Julia Kajas, puh. 0400 926 121, julia.kajas@proluomu.fi 

----- 
Luonnon päivä luomutiloilla -tapahtumaa koordinoivat maa- ja metsätalousministeriö, Luomuliitto, Pro Luomu, Biodynaaminen yhdistys, MTK ja SLC. Suomen luonnon päivän pääkoordinaattori on Metsähallitus.

 Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+35820 413 2385

+35840 848 9559

aiheet: luomutuotanto, luomu, suomen luonnon päivä, finskanaturensdag, finnishnatureday, liputanluonnolle, luonnonmukainen tuotanto


Suositellut artikkelit

Oletko sinä lähiruuantuottaja, -jatkojalostaja tai muu lähiruuan ammattilainen? Maaseudun yrittäjä, elämysmatkailun tuottaja tai maaseudun yhdistysaktiivi? Tarjoamme kaikille kiinnostuneille mahdollisuutta lähteä...

Meillä MTK:ssa jokainen päivä on suomalaisen ruuan päivä. Omassa maassa tuotettu, huolella ja huomiolla kasvatettu ruoka syntyy osaavissa käsissä. Maanviljelijät tuottavat maistuvaa, puhdasta ja vastuullista ruokaa...

Suomalaiset lehmät tuottavat huippulaatuista maailmanluokan maitoa. Suomessa maidontuotanto perustuu tuotantoeläinten hyvinvointiin, satavuotiseen hygieniatyöhön ja hyvin kasvavan nurmen viljelyyn.  Eetu ja Mila...

4H:n lasten ruokakasvatukseen keskittyvä päiväleiri Ruokakoulu – Matskolan juhlii 10:ttä toimintavuottaan. Samalla järjestetään ennätysmäärä eli 75 Ruokakoulua ympäri Suomea. Vuoden 2022 teemana on lähellä tuotettu...

Luomutilat avaavat ovensa yleisölle Suomen luonnon päivänä 28. elokuuta. Lähes 30 tilaa ympäri Suomen tarjoaa koko perheelle mahdollisuuden tutustua luomutilojen toimintaan, luomutuotteisiin ja tilojen asukkaisiin.