Takaisin Luomutiloilla juhlitaan luonnon päivää 28. elokuuta

Uutinen – Maaseudun edunvalvonta

Luomutiloilla juhlitaan luonnon päivää 28. elokuuta

16.08.2021

Luomutilat avaavat ovensa yleisölle Suomen luonnon päivänä 28. elokuuta. Lähes 30 tilaa ympäri Suomen tarjoaa koko perheelle mahdollisuuden tutustua luomutilojen toimintaan, luomutuotteisiin ja tilojen asukkaisiin.

Luonnon päivä luomutiloilla -tapahtuman tarkoituksena on tehdä tutuksi kotimaista luomutuotantoa ja tilojen arkea. Tiloilla voi esimerkiksi tutustua eläimiin ja maatilan työkoneisiin ja ostaa satokauden tuotteita.

Tapahtumassa on mukana erilaisia luomutiloja: sekä kasvi- että eläintiloja, marjatiloja, useita kartanoita sekä kumppanuusmaatalousperiaatteella toimiva Kaupunkilaisten oma pelto. Tapahtumaan osallistuu lähes 30 luomutilaa kymmenestä maakunnasta.

Luomutilat ovat luonnon päivänä avoinna yleisölle noin kello 12–15. Kaikki mukana olevat tilat tuottavat ruokaa, ja osa tarjoaa sitä myös maisteltavaksi pop up –kahvioissa. Tapahtuma on oiva tilaisuus näyttää lapsille, mistä luomuruoka tulee. Kotieläintiloilla pääsee rapsuttelemaan lampaita tai ihailemaan karvaista ylämaankarjaa.

Luomu tekee hyvää ihmisille ja luonnolle

Suomen luonnon päivä on sopiva päivä juhlintaan luomutiloilla. Luomuviljely perustuu luonnon kunnioittamiseen ja luonnonvarojen kestävään hyödyntämiseen.

Luomutuotannon tärkein ja selkein ympäristövaikutus on luonnon monimuotoisuuden ylläpito. Luomupelloilla elää tutkitusti lähes kolmannes enemmän kasvi- ja eläinlajeja kuin tavanomaisesti viljellyillä pelloilla. Lisäksi luomuviljelyn menetelmät ylläpitävät maan kasvukuntoa ja vähentävät maatalousympäristön kemikaalikuormitusta.

Turvallisesti tapahtumaan

Tapahtuman järjestävät tilat ottavat huomioon voimassa olevat rajoitukset ja viranomaisten ohjeet. Vierailijoita pyydetään tulemaan tiloille vain täysin terveenä, käyttämään käsidesiä sekä maskia sisätiloissa. Luomutiloilla voi olla omia ohjeita turvallisen vierailun varmistamiseksi.

Suomen luonnon päivän luomutilatapahtuman järjestävät yhteistyössä tilojen kanssa Pro Luomu, maa- ja metsätalousministeriö, Luomuliitto, MTK, SLC ja Biodynaaminen yhdistys.

Luonnon päivä luomutiloilla -tapahtumassa mukana olevat maatilat näet täältä.
Seuraa sivustolta ja tilojen omilta sivuilta myös koronatilanteeseen liittyvää viestintää.  
 
Tapahtuman Facebook-sivu täällä

 Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

aiheet: luomutuotanto, luomu, suomen luonnon päivä, luonnon päivä