null Luomutiloilla juhlitaan luonnon päivää 28. elokuuta

Uutinen – Vastuullisuus

Luomutiloilla juhlitaan luonnon päivää 28. elokuuta

16.8.2021

Luomutilat avaavat ovensa yleisölle Suomen luonnon päivänä 28. elokuuta. Lähes 30 tilaa ympäri Suomen tarjoaa koko perheelle mahdollisuuden tutustua luomutilojen toimintaan, luomutuotteisiin ja tilojen asukkaisiin.

Luonnon päivä luomutiloilla -tapahtuman tarkoituksena on tehdä tutuksi kotimaista luomutuotantoa ja tilojen arkea. Tiloilla voi esimerkiksi tutustua eläimiin ja maatilan työkoneisiin ja ostaa satokauden tuotteita.

Tapahtumassa on mukana erilaisia luomutiloja: sekä kasvi- että eläintiloja, marjatiloja, useita kartanoita sekä kumppanuusmaatalousperiaatteella toimiva Kaupunkilaisten oma pelto. Tapahtumaan osallistuu lähes 30 luomutilaa kymmenestä maakunnasta.

Luomutilat ovat luonnon päivänä avoinna yleisölle noin kello 12–15. Kaikki mukana olevat tilat tuottavat ruokaa, ja osa tarjoaa sitä myös maisteltavaksi pop up –kahvioissa. Tapahtuma on oiva tilaisuus näyttää lapsille, mistä luomuruoka tulee. Kotieläintiloilla pääsee rapsuttelemaan lampaita tai ihailemaan karvaista ylämaankarjaa.

Luomu tekee hyvää ihmisille ja luonnolle

Suomen luonnon päivä on sopiva päivä juhlintaan luomutiloilla. Luomuviljely perustuu luonnon kunnioittamiseen ja luonnonvarojen kestävään hyödyntämiseen.

Luomutuotannon tärkein ja selkein ympäristövaikutus on luonnon monimuotoisuuden ylläpito. Luomupelloilla elää tutkitusti lähes kolmannes enemmän kasvi- ja eläinlajeja kuin tavanomaisesti viljellyillä pelloilla. Lisäksi luomuviljelyn menetelmät ylläpitävät maan kasvukuntoa ja vähentävät maatalousympäristön kemikaalikuormitusta.

Turvallisesti tapahtumaan

Tapahtuman järjestävät tilat ottavat huomioon voimassa olevat rajoitukset ja viranomaisten ohjeet. Vierailijoita pyydetään tulemaan tiloille vain täysin terveenä, käyttämään käsidesiä sekä maskia sisätiloissa. Luomutiloilla voi olla omia ohjeita turvallisen vierailun varmistamiseksi.

Suomen luonnon päivän luomutilatapahtuman järjestävät yhteistyössä tilojen kanssa Pro Luomu, maa- ja metsätalousministeriö, Luomuliitto, MTK, SLC ja Biodynaaminen yhdistys.

Luonnon päivä luomutiloilla -tapahtumassa mukana olevat maatilat näet täältä.
Seuraa sivustolta ja tilojen omilta sivuilta myös koronatilanteeseen liittyvää viestintää.  
 
Tapahtuman Facebook-sivu täällä

 Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+35820 413 2385

+35840 848 9559

aiheet: luomutuotanto, luomu, suomen luonnon päivä, luonnon päivä

Suositellut artikkelit

Luonnon päivä luomutiloilla -tapahtuma järjestetään lauantaina 27.8.2022 osana valtakunnallista Suomen luonnon päivän juhlintaa. Tämän vuoden teemana on lempilaji. Lähde mukaan...

Haluatko tietää, miksi luomu on niin suosittua Tanskassa?  Sen kertoo Tanskan suurimman vähittäisketjun Coop Denmarkin ympäristö- ja vastuullisuusjohtaja Signe D. Frese....

Luomutilat avaavat ovensa kuluttajille lauantaina 28.8.2021. Luomutiloilla on tuolloin mahdollisuus tutustua tilan toimintaan, oppia lisää luomutuotannosta ja ostaa tilan tuotteita.