null Hyvä kotimainen ateria! – Vuoden paras ruokakilpailu on täällä!

Uutinen

Hyvä kotimainen ateria! – Vuoden paras ruokakilpailu on täällä!

25.8.2022

Ruoka koskettaa meitä kaikkia, ja keskustelua ruuan ympärillä käydään ihan joka päivä. Hyvä ruoka maistuu ja on terveellistä. Hyvä ruoka tuottaa iloa!

MTK käynnisti ruokakilpailun, jossa etsimme ruokapalvelua, joka tarjoaa hyviä kotimaisia aterioita. Palkitsemme kunnan, kaupungin tai hyvinvointialueen ruokapalvelun tai ruokaa tuottavan in house -yhtiön, joka käyttää esimerkillisellä tavalla kotimaista ruokaa. Kilpailuun voivat osallistua suuret ja pienet toimijat. Kaikki työ hyvän, kotimaisen ruuan eteen on arvokasta! Ilmoittaudu mukaan ja voit voittaa 5000 euroa. Ilmoittaudu täällä. 

Vink vink

Vinkkaa kilpailusta tutuille toimijoille, innokkaalle koulun keittäjälle, asialleen omistautuneelle hoivakodin emännälle tai hyviä hankintoja tekevälle ruokapalvelupäällikölle! 

Palkintosumma on 5000 euroa, jonka voittaja voi käyttää esimerkiksi henkilökunnan koulutukseen tai virkistäytymiseen. 

Kilpailun kriteerit

  1. Mitä ruoka teille merkitsee? Millä tunnelmilla keittiössä hyöritään? Mikä tekee juuri teistä hyviä kotimaisten aterioiden tarjoajia?
  2. Mikä on tarjotun ruuan raaka-aineiden kotimaisuusaste? Miten aste todennetaan, onko laskettu? Tässä voidaan käyttää verrokkina Hyvää Suomesta -kriteeristöä.
  3. Uutuudet, innovatiivisuus, kehityshakuisuus – kerro käytännön esimerkki.
  4. Ilmastoviisaus, vastuullisuus – kerro käytännön esimerkki.
  5. Miten huomioitte asiakasnäkökulman ja erilaiset ruokailijat?
  6. Miten huomioitte satokauden, sesongit, ruokakulttuurin tai esimerkiksi paikallisuuden ruokalistoissa?

900 miljoonaa ateriaa

Suomalaiset syövät noin 900 miljoonaa ateriaa kodin ulkopuolella vuosittain. Näillä yhteisestä rahapussista rahoitetuilla aterioilla on valtava kansanterveydellinen, kulttuurinen ja aluetaloudellinen vaikutus. Jokainen suomalainen syö vuosittain noin 100 ateriaa kouluissa, päiväkodeissa, sairaaloissa jne.

Kilpailun raati  

-    Eerikki Viljanen, MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja 
-    Tero Lahti, MTK:n valtuuskunnan 1. varapuheenjohtaja  
-    Sari Lantta, MTK:n valtuuskunnan 2. varapuheenjohtaja  
-    Susanna Valtonen, MTK:n maaseutunuorten edustaja
-    Matti Puolimatka, ylijohtaja, Ruokavirasto
-    Anni-Mari Syväniemi, toiminnanjohtaja, Ruokatieto ry
-    Minna Karhunen, toimitusjohtaja, Kuntaliitto
-    Heidi Siivonen, ruokamarkkina-asiantuntija, MTK (raadin sihteeri). 

Voittaja palkitaan MTK:n valtuuskunnassa 23.11.2022. 

Kilpailuaika päättyy 15.10.2022. Ilmoittautua voit täällä. 

 



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+35820 413 2925

+35840 568 8802

Kaija Stormbom

viestinnän suunnittelija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+35820 413 2385

+35840 848 9559

Suositellut artikkelit

MTK ja Kurikan kaupunki järjestävät Sadonkorjuutorin Kurikan torilla lauantaina 1.10. klo 10.00–15.00. Lähituottajien myyntipisteissä on myytävänä kotimaista...

Mistä ruoka tulee, mitä maatiloilla tapahtuu, millaisia tyyppejä ovat maaseudun erilaiset yrittäjät? Lähiruokapäivänä lauantaina 10.9.  juhlistetaan ruuantuottajia, lähiruokaa ja maaseudun...

Meillä MTK:ssa jokainen päivä on suomalaisen ruuan päivä. Omassa maassa tuotettu, huolella ja huomiolla kasvatettu ruoka syntyy osaavissa käsissä. Maanviljelijät tuottavat maistuvaa, puhdasta ja vastuullista...

Yrittäjän päivän kunniaksi järjestetään 5.9. juhlalähetys peruskoululaisille. Noin tunnin mittaisessa lähetyksessä inspiroidutaan nuorten yrittäjien haastatteluista, sekä kuullaan mm....

Kokkaa kotimaista -kampanja jatkuu myös tänä syksynä. Kampanjan tavoitteena on kertoa oppilaille suomalaisesta alkutuotannosta herkullisella ja konkreettisella tavalla. Samalla ruokakasvatusmalli herättelee...