Takaisin Valtakunnallista Lähiruokapäivää 10.9. vietetään isosti - yli 300 maatilaa ja maaseudun yritystä avaa ovensa kuluttajille 

Tiedote – Maatalous ja suomalainen ruoka

Valtakunnallista Lähiruokapäivää 10.9. vietetään isosti - yli 300 maatilaa ja maaseudun yritystä avaa ovensa kuluttajille 

09.09.2022

Mistä ruoka tulee, mitä maatiloilla tapahtuu, millaisia tyyppejä ovat maaseudun erilaiset yrittäjät? Lähiruokapäivänä lauantaina 10.9.  juhlistetaan ruuantuottajia, lähiruokaa ja maaseudun elämyksellisyyttä ympäri Suomen. Tämänvuotista Lähiruokapäivää vietetään isosti. Yli 300 maatilaa ja maaseudun yritystä avaa ovensa kuluttajille.

Päivän aikana voit tutustua maaseudun mahtavaan kirjoon osaavia toimijoita ja lähiruuan rautaisia ammattilaisia. Joukossa on perinteisten maatilojen lisäksi leipomoa, viinitiloja, makeistenvalmistajia, kahviloita, pienpanimoita, hunajantuottajia… Löydät vaikka mitä yllättävää, kun suuntaat Lähiruokapäivän kohteisiin 10. syyskuuta! Lähiruokapäivä on makumatka kotimaisten tuottajien luokse!

Lähiruokapäivä kiinnostaa kotimaisia ruuantuottajia tänäkin vuonna. Tällä hetkellä ilmoittautuneita kohteita on ennätysmäärä ja ilmoittautuneita löytyy jokaisesta Manner-Suomen maakunnasta. Tänä vuonna tapahtumaan osallistuvat tilat ja yritykset löydät helpoiten verkkosivuiltamme osoitteesta www.lähiruokapäivä.fi

Lähiruokapäivän aikana voit tutustua tarinoihin ja tekijöihin suomalaisen ruuan takana sekä ostaa tuoreita raaka-aineita tai valmiiksi jalostettuja tuotteita suoraan tekijöiltä itseltään. Moni osallistuva yritys antaa kävijöille myös mahdollisuuden tutustua paikan eläimiin, koneisiin ja pihapiiriin. Tervetuloa viettämään kanssamme koko Suomen juhlapäivää, joka on omistettu kotimaiselle ruuantuotannolle ja maaseudulle!

Löydät verkkosivuiltamme ”Hae järjestäjiä” -välilehdeltä kartan sekä hakukoneen, jonka avulla voit etsiä mukaan ilmoittautuneita kohteita esimerkiksi sijainnin tai myytävien tuotteiden kategorioiden avulla. Kurkkaa siis ilmoittautuneet kohteet verkkosivuiltamme, suunnittele mieluisesi Lähiruokapäivän reitti ja suuntaa syyskuussa makumatkalle maalle! 

Valtakunnallisen Lähiruokapäivän avajaistapahtuma järjestetään tänä vuonna Kangasalla Raudanmaalla. Avajaistapahtuman teemana on Tulevaisuuden ruuantuottajat ja tapahtumapäivänä pääsemme nauttimaan juhlapuheenvuoroista, musiikkiesityksistä sekä makunystyröitä kihelmöivistä lähiruokaelämyksistä! Tervetuloa Raudanmaan kylätalolle ja Lastenmaatila Pikkupihaan klo 9 alkaen osoitteeseen Ponsantie 1269, 36340 Tohkala. Lue lisää avajaistapahtumasta verkkosivuiltamme ”Avajaistapahtuma” -välilehdeltä.

Lisätietoja: 
Heidi Kohtala, Maaseutuverkostopalvelut, heidi.kohtala@ruokavirasto.fi , 050 572 3368


Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802