Takaisin Lähiruokapäivää juhlitaan 9.9.2023. – ilmoittaudu järjestäjäksi nyt!

Uutinen – Maaseudun edunvalvonta

Lähiruokapäivää juhlitaan 9.9.2023. – ilmoittaudu järjestäjäksi nyt!

17.08.2023

Satokauden huipentuma, koko Suomen yhteinen ruokajuhla Lähiruokapäivä koittaa jälleen 9.9.2023. Kotimainen ruoka ansaitsee huomiota ja sitä se tänä juhlapäivänä saa. Kutsu kuluttajat tilallesi tutustumaan ruuantuotantoon, järjestä mukavaa ohjelmaa ja myy tuotteita. Valjastetaan koko maa yhteisen juhlan ääreen.

Lähiruokapäivän tapahtuman järjestäjiksi kutsutaan kaiken kokoiset ja näköiset suomalaisen lähiruoan kanssa työskentelevät tilat, tuottajat, palvelut, yrittäjät ja jatkojalostajat. Voit tarjota elämysmatkoja, ravintolapalveluita tai tuottaa raaka-aineita – kaikki ovat tervetulleita.

Tarkoitus on, että jokainen saa Lähiruokapäivänä järjestää omanlaisensa tapahtuman. Vinkkejä tähän on tarjolla lahiruokapaiva.fi nettisivuilla.

Vaikka manuaalisen materiaalipaketin lähetysaika on mennyt umpeen, sen voi tilata vielä suoraan anna.makinen@ruokavirasto.fi. Tämä edellyttää sitä, että teet tilauksen samantien. Myös nettimarkkinointiin on olemassa kuvia ja logoja, ne ovat kampanjan nettisivuilla kaikkien saatavilla.

Tapahtuman voi järjestää yksin tai naapurien tai tuttujen kanssa ja tapahtumassa voi ja kannattaa myydä omia ja yhteistyökumppanien tuotteita. Voitte pistää pystyyn kahvilan tai ravintolan, tarjota opastettuja kierroksia, esitellä yrityksen tai tilan historiaa – ihan mikä itselle sopii!

Kotimaisen ruoan merkitys on tullut lähiaikoina uudella tavalla esille. Ihmisiä kiinnostaa tutustua ruoantuotantoon ja alan ammattilaisille Lähiruokapäivä on mahtava tilaisuus esitellä alaa vierailijoille.

Lisätietoja päivästä löytyy täältä. Oli ideasi sitten pieni tai suuri, käy ilmoittautumassa. Enää alle kuukausi aikaa yhteiseen ruokajuhlaan!

Jos ilmoittautumisessa on ongelmia, ole yhteydessä järjestävään tahoon:

Anna Mäkinen, Maaseutuverkostoyksikkö, anna.makinen@ruokavirasto.fi,  050 409 5318

Emilia Koivulahti, Viestintäkoordinaattori, emilia.koivulahti@ruokavirasto.fi,  050 570 7554Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

aiheet: ruoka, kotimainen ruoka, kuluttajatyö, lähiruoka, tapahtuma, satokausi, suomalaisuus, hyvää suomesta, osta tilalta, lähiruokapäivä