Takaisin Syksyn mahtavat teemapäivät ylistävät suomalaista ruokaa ja yrittäjiä: Lähiruokapäivä, Suomalainen Ruoan Päivä ja Yrittäjän Päivä

Uutinen – Maaseudun edunvalvonta

Syksyn mahtavat teemapäivät ylistävät suomalaista ruokaa ja yrittäjiä: Lähiruokapäivä, Suomalainen Ruoan Päivä ja Yrittäjän Päivä

31.08.2023

Tule mukaan näihin upeisiin teemapäiviin! Jaa tarinasi, osallistu tapahtumiin ja näytä ylpeytesi suomalaisesta ruoasta, yrittäjyydestä ja maaseudun monimuotoisuudesta. Yhdessä voimme tehdä näistä päivistä unohtumattomia ja inspiroivia kokemuksia.

Suomalaisen ruoan päivä 4.9.2023

Ota osaa viidenteen Suomalaisen ruoan päivään! Tämä päivä on omistettu suomalaiselle, puhtaalle ruoantuotannolle. Juhlistetaan yhdessä mahtavia makuja pelloilta ja puutarhoista, suomalaista saparollista sikaa, salmonellattomuutta ja hyvinvoivia eläimiä sekä marjoja, jotka voidaan nauttia kuumentamatta.  

Kiinnitämme erityistä huomiota Hyvää Suomesta -merkkiin, joka edustaa laadukasta kotimaista tuotantoa. Tule mukaan juhlimaan suomalaista ruokaa ja sen monimuotoisuutta. Jaa myös oma tarinasi. 

Suomalainen ruoka ja ruoantuottajat ovat juhlapäivänsä ansainneet! 

Lisätietoa tapahtumasta täällä.  

Yrittäjän päivä 5.9.2023

Yrittäjän päivä kutsuu jälleen kaikki mukaan jakamaan yrittäjyyden voimakasta viestiä. Tämä päivä keskittyy maaseudun monimuotoiseen yrittäjyyteen. Sinulla on mahdollisuus jakaa oma tarinasi ja kertoa yrittämisestä ja yrityksestäsi maaseudulla.  Tarinat ja ihmiset niiden takana kiinnostavat! Jaa rohkeasti oma tarinasi. 

Tule mukaan juhlimaan suomalaista ruokaa ja yrittäjyyttä!

Lue lisää täällä.  

Lähiruokapäivä 9.9.

Lähiruokapäivä saapuu jälleen syksyllä tuoden mukanaan suuren ruokajuhlan koko Suomeen. Tänä vuonna päivä järjestetään lauantana 9.9.2023, ja se on satokauden huipentuma! Lähiruoka on ansainnut paikkansa parrasvaloissa, ja tällä juhlapäivällä se saa ansaittua huomiota.

Kutsumme kaikki tilat, tuottajat, palveluntarjoajat, yrittäjät ja jatkojalostajat mukaan juhlimaan lähiruokaa omalla persoonallisella tavallaan. Olit sitten suuri tai pieni toimija, voit osallistua. Tarjoa vierailijoillesi mahdollisuus tutustua ruuantuotantoon omalla tilallasi, järjestä unohtumaton ohjelma ja tarjoa lähiruokaherkkuja.

Vinkkejä Lähiruokapäivän järjestämiseen löydät täältä sekä Lähiruokapäivän nettisivuilta.Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

Perttu Pyykkönen

järjestötoiminnan johtaja

vastuualueen yleisjohto

+358 20 413 2520

+358 40 075 4928

aiheet: yrittäjyys, lähiruoka, suomalainenruoka, suomalaisenruoanpäivä, yrittäjänpäivä, lähiruokapäivä