Takaisin Hyvää Suomalaisen ruoan päivää 4.9.!

Tiedote – Maatalous ja suomalainen ruoka

Hyvää Suomalaisen ruoan päivää 4.9.!

27.08.2023

Suomalaisen ruoan päivänä 4.9. juhlitaan oman maan makuja. Juhlistetaan yhdessä mahtavia makuja pelloilta ja puutarhoista, suomalaista saparollista sikaa, salmonellattomuutta ja hyvinvoivia eläimiä sekä marjoja, jotka voidaan nauttia kuumentamatta. Listaa juhlan aiheista voisi jatkaa loputtomiin!

Aihetta juhlaan antavat myös luonnon monimuotoisuus, elintarviketurvallisuus ja ruoan mahtava maku sekä elinvoimainen maaseutu. Kun valitset lautasellesi suomalaista ruokaa, tiedät taatusti mitä syöt.

Suomi on maailman pohjoisin maatalousmaa, jossa maatilat ovat ihmisen kokoisia perheviljelmiä. Kasvukausi on lyhyt ja kasvuolot toisinaan karut, mutta valoisa kesä palkitsee maulla ja aromeilla. Talvella pakkanen puhdistaa pellot tuholaisista, ja käytämmekin kasvinsuojeluaineita monia muita maita vähemmän.

Suomalainen ruoka tuotetaan lähellä ja sen tekijät tunnetaan. Mitä globaalimmaksi ruokamaailma muuttuu, sitä oikeutetummalta omassa maassa tuotettu ruoka tuntuu. Ruokatuulia haistelevat tietävätkin, että on trendikästä suosia lähellä tuotettua ruokaa. Turvallinen ruoka on sijoitus.

Ruokaketju Suomessa antaa työtä yli 300 000 suomalaiselle. Ruokaketjun ensimmäinen lenkki on toimiva alkutuotanto, maaseudun huippuammattilaiset, jotka tuottavat suomalaisille ruokaa ympäri vuoden huoltovarmuudesta huolehtien.

Juhli mukana isosti tai pienesti – kokkaa kotimainen ateria tai tee vastuullisia valintoja kaupassa. Pakkauksessa oleva Hyvää Suomesta -merkki kertoo, että elintarvike on alkuperältään suomalainen: raaka-aineet ja työ ovat suomalaisia. Ruokakaupoissa on peräti 12 000 erilaista Hyvää Suomesta -merkittyä tuotetta yli 300 eri valmistajalta.

Suomalainen ruoka ja ruoantuottajat ovat juhlapäivänsä ansainneet! 

Lisätietoja Suomalaisen ruoan päivän verkkosivuilta: https://www.hyvaasuomesta.fi/suomalaisen-ruoan-paiva


Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

Iida Jäykkä

viestinnän asiantuntija

sosiaalinen media, graafinen ilme, kuvat

+358 50 325 9609