Takaisin Suomalaisen ruoan päivää vietetään syyskuussa – tule mukaan juhlintaan

Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka

Suomalaisen ruoan päivää vietetään syyskuussa – tule mukaan juhlintaan

17.08.2023

Suomalaisen ruoan päivä kokoaa nyt viidettä kertaa yhteen suomalaisen ruoan ystävät. Päivän tarkoituksena on nostaa suomalaista, puhdasta tuotantoa valokeilaan ja siksi erityisestä huomiota annetaan rakkaalle Hyvää Suomesta-merkille. 4.9. on aihetta juhlaan, liity sinäkin ilakointiin.

Suomalaisen ruoan päivä 4.9. on kaikkien juhla ruokaketjun ammattilaisista kotikokkeihin. Viettotapa on vapaa ja kampanjan nettisivuilta löytyy inspiraatiota. Ammattikeittiöt ja koulut voivat hyödyntää kampanjan menupohjia ja julisteita, kaupat voivat järjestää suomalaisista tuotteista arvonnan tai asettaa Hyvää Suomesta-tuotteet paalupaikalle ja kaikki voivat jakaa suomalaisen ruoan ilosanomaa sosiaalisessa mediassa, sekä nauttia sitä lautasella. Viljelijät, suomalaisen ruoan tuottajat voivat esimerkiksi näyttää tilan töitä ja kertoa sosiaalisessa mediassa mistä ruoka lautaselle saadaan.

Kotikeittiön resepti suomalaisen ruoan juhlintaan voi olla hyvinkin yksinkertainen. Kerää perhe tai ystävät kokoon, valmista ateria Hyvää Suomesta-merkillä varustetuista tuotteista ja nauttikaa yhdessä. Sinivalkoinen joutsenesta tunnistettava merkki on ainut laatuaan takaamassa myös raaka-aineiden kotimaisuuden.

Suomi on maailman pohjoisin maatalousmaa ja siksi täällä karuissa oloissa kasvanut ruoka on erityistä. Valoisa ja lyhyt kesä palkitsee raskaan työn erityisillä mauilla ja aromeilla. Meillä tuotanto on perhelähtöistä ja ruoka tulee läheltä. Tämä onkin yksi turvallisen ruokasektorimme kulmakivistä. Ketju pellolta pöytään on läpinäkyvä ja selvitettävissä ja mahdollistaa muun muassa salmonellavapauden.

Kotimainen, oman maan ruoka on viime vuosina noussut keskusteluun uudella ja tärkeällä tavalla. Kriisitilanteet ovat osoittaneet, miten maukasta, ravitsevaa ja riittävää ruokaa ei voida ottaa itsestäänselvyytenä. Suomalaisen ruoan päivä on juhla, jonka kautta kiitämme ruokamme eteen työskenteleviä ja lisäämme arvostusta heitä ja heidän työnjälkeään kohtaan.

 

Tervetuloa juhlimaan suomalaista ruokaa ja myös jakamaan ilosanomaa yhä laajemman joukon tietoisuuteen!

Lue lisää Suomalaisen ruoan päivän nettisivuilta: https://ruokatieto.fi/suomalaisen-ruoan-paiva/

 Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: lähiruoka, suomalainenruoka, suomalaisenruoanpaiva