Takaisin Kokonaisena grillattu kukkakaali

Resepti

Kokonaisena grillattu kukkakaali

Kokonaisena grillattu kukkakaali - yhtä maukas ruokalaji, kuin se on kauniskin! 

Kukkakaali kannattaa höyryttää nopeasti ennen grilliin laittamista, jotta se kypsyy hieman nopeammin sisältä  - eikä pala niin herkästi pinnalta! Mutta onnistuu grillaus myös ilman esikypsennystäkin: kypsennä tällöin kukkakaalia ainoastaan hieman matalammalla lämmöllä ja himpun verran pidempään! Kypsennysaika riippuu kukkakaalin koosta ja koostumuksesta, joten pidä grillin vieressä pientä vihannesveistä valmiina: veitsen terällä saat helposti kokeilta kukkakaalin varresta sen kypsyyttä.

Me sekoitimme helpon grillimarinadin kukkakaalin sulatetusta voista, valmiista BBQ- ja chilikastikeesta, sekä suolasta ja pippurista. Mutta voi korvata voisulan halutessasi myös öljyllä ja maustekastikkeet jollain muilla mausteilla: kokeile esimerkiksi rosmariinia tai timjamia ja valkosipulijauhetta sekä savupaprikaa!

Kukkakaali on herkullista toki sellaisenaankin, mutta me päätimme lisätä annoksen mehukkuutta tarjoamalla kukkakaalin helpon vuohenjuustokreemin päältä. Sekoitimme kreemin ranskankermasta ja murustetusta kotimaisesta vuohenjuustosta. Voit korvata halutessasi vuohenjuuston myös esimerkiksi maustetulla sulatejuustolla. Mausta kreemi suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla!

Äläkä unohda kotimaisia yrttejä: niitä kannattaa käyttää paljon tämän annoksen koristeluun. Lisähapokkuutta saimme hienontamalla varsisipulin (varsineen tietenkin) ja ripottelemalla sitä annoksen päälle yrttien kanssa.

 

Kokonaisena grillattu kukkakaali

(2-3 henkilölle)

valmistusaika: 45 minuuttia

 

1 kpl kotimainen kukkakaali

4 rkl voita

1 rkl BBQ-kastiketta

muutama tippa chilikastiketta

suolaa ja pippuria

 

  • Poista kukkakaalin lehdet, mutta säästä ne esimerkiksi salaatin ja pataruoan valmistukseen. Höyrytä kokonaista kukkakaalia noin 10 minuuttia, kunnes sen varsi on hieman pehmennyt. Jos sinulla ei ole kattilaan sopivaa erillistä höyrytinosaa, saat höyrytettyä kukkakaalin helpoiten ison kattilan ja siivilän avulla
  • Sulata voi ja sekoita sen joukkoon BBQ-kastike, chilikastike sekä hyppysellinen suolaa ja pippuria
  • Laita grilliin kertakäyttöinen foliopelti ja aseta höyrytetty kukkakaali pellin päälle. Lusikoi ¾ voi-maustekastikeesta kukkakaalin päälle. Sulje grillin kansi ja anna kypsyä noin 30 minuuttia
  • Kääntele kukkakaalia kypsymisen aikana. Lisää myös loput maustekastikkeesta kukkakaalin päälle kypsymisen aikana. Kukkakaali on kypsä kun se on saanut kauniisti väriä pintaansa, sen nuput ovat hieman avautuneet ja varsi on pehmennyt. 

 

Vinkki: Tarjoile kukkakaalin kanssa ranskankermasta ja kotimaisesta vuohenjuustosta sekoitetun kreemin kanssa. Mausta vuohenjuustokreemi suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Koristele annos kotimaisilla yrteillä ja hienonnetulla varsisipulilla.Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: reseptit, kesäresepti, grilliruoka, kukkakaali


Saatat olla kiinnostunut myös näistä