Takaisin Myskikurpitsa-lehtikaalisalaatti

Resepti

Myskikurpitsa-lehtikaalisalaatti

Tämän syksyn maukkainta ja rustiikkisinta salaattia ei ole pilattu raaka-aineiden määrällä – mutta makua löytyy sitäkin enemmän! Salaatin pääosassa on kaksi vihannestarhan sankaria, eli myskikurpitsa ja lehtikaali! Myskikurpitsa tuo salaattiin ruokaisuutta ja mukavan aromaattista makua – ja lehtikaali tuo mukanaan ihanan rapeuden.

Lisärapeutta saat salaattiin halutessasi myös paahdetuista kurpitsansiemenistä – eli älä unohda ottaa myskikurpitsansiemeniä talteen, kun kuutioit sitä.

Annos näyttää ja maistuu siltä, että se voisi löytyä lempibistrosi ruokalistalta – joten valmistaudu kuulemaan kanssaruokailijoittesi ihasteluita!

Myskikurpitsa-lehtikaalisalaatti

2–3 henkilölle
Valmistusaika: 45 min

½ kpl iso, kotimainen myskikurpitsa
4 kpl kotimaisia lehtikaalin lehtiä
1 kpl kotimainen salottisipuli hienonnettuna
5 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
3 rkl omenasiiderietikkaa
1 tl sinappia
suolaa ja pippuria maustamiseen
kylmäpuristettua rypsiöljyä paistamiseen

Lisäksi:

kotimaista kovaa juustoa
myskikurpitsan siemeniä paahdettuna


 

Poista myskikurpitsan siemenet, mutta älä heitä niitä pois. Kuori kurpitsa ja lohko se reilun suupalan kokoisiksi paloiksi. Laita myskikurpitsan palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Poista lehtikaalin lehdistä niiden ranka ja revi lehdet suupalan kokoisiksi paloiksi. Laita myös lehtikaali uunipellille.

Ripottele lehtikaalin ja kurpitsan päälle hieman kylmäpuristettua rypsiöljyä ja reilu hyppysellinen suolaa sekä pippuria. Sekoita mausteet ja laita 200 asteiseen kiertoilmauuniin paahtumaan: lehtikaali kypsyy ensimmäisenä (noin 10 minuutin kohdalla), joten tarkkaile niitä ja ota ne pois uunista kun ne ovat saaneet hieman väriä ja rapeutuneet. Jätä myskikurpitsa kypsymään vielä toiseksi 10 minuutiksi.

Sillä aikaa kun kasvikset kypsyvät uunissa, sekoita kastikkeen raaka-aineet: hienonnettu salottisipuli, omenasiideriviinietikka, kylmäpuristettua rypsiöljyä ja sinappi.

Sekoita jäähtyneet kurpitsakuutiot, rapeat lehtikaalit ja kastike salaatiksi. Viimeistele murustelemalla päälle kotimaista kovaa juustoa.

Voit myös paahtaa kurpitsansiemenet kuivalla pannulla ja ripotella niitä salaatin päälle.


 

Resepti: SatokausikalenteriHeidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

aiheet: reseptit