Takaisin Parsa Carbonara

Resepti

Parsa Carbonara

Parsa Carbonara

(3-4 henkilölle)

valmistusaika: 30 minuuttia

 

250 g kotimaista parsaa

3 kpl kotimaisia valkosipulin kynsiä

1 kpl kokonainen kananmuna

4 kpl kananmunan keltuaista

n. 150 g kotimaista kypsynyttä juustoa (esim. kovaa Cheddar-juustoa)

300 g kotimaista kuivapastaa (esim. Myllyn Paras)

reilu kourallinen tuoretta kotimaista basilikaa

suolaa ja pippuria

1-2 dl pastan keitinvettä

voita ja öljyä paistamiseen

 

  • Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Napsauta parsoista niiden puinen kantaosa pois ja leikkaa parsat suupalan kokoisiksi
  • Riko yksi kokonainen kananmuna ja neljä keltuaista keskikokoiseen kulhoon. Raasta juusto ja lisää suurin osa juustoraasteesta kulhoon kananmunien kanssa. Säästä osa juustosta annosten koristelua varten. Sekoita kananmunat ja juustoraaste keskenään pallovatkaimella tai kierrevispilällä. Mausta suolla ja pippurilla
  • Hienonna basilika. Voit halutessasi jättää muutaman lehden kokonaisiksi annosten koristelua varten
  • Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Muista maustaa keitinvesi suolalla
  • Lämmitä paistinpannulla pieni määrä voita ja öljyä. Lisää viipaloidut valkosipulinkynnet kuumalle pannulle ja kypsennä kevyesti, kunnes valkosipulit ovat pehmenneet. Ota kypsät valkosipulit lusikalla pois pannulta ja sekoita kananmuna-juustoseoksen joukkoon
  • Lisää pannulle tarvittaessa hieman voita ja öljyä. Kypsennä parsat pannulla nopeasti. Jätä parsoihin kuitenkin pieni purutuntuma. Mausta suolalla ja pippurilla. Käännä levy pois päältä ja jätä parsat jäähtyvälle pannulle odottamaan pastan kypsymistä
  • Kun pasta on kypsää, ota n. 2 dl keitinvettä talteen. Kaada n. 0,5 dl pastan keitinvettä kananmuna-juustoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi
  • Lisää kastike parsojen kanssa pannulle. Varmista, että levy paistinpannun alla ei ole enää päällä
  • Kaada kypsä pasta siivilään ja lisää pasta pannulle kastikkeen ja parsojen kanssa. Sekoita joukkoon hienonnettu basilika
  • Lämmitä varovasti pienellä lämmöllä, kunnes kastike hieman saostuu. Älä lämmitä pastaa liian voimakkaasti, ettei kananmuna kypsy täysin ja muutu munakokkeliksi. Jos kastike on liian paksua, voit lisätä joukkoon pastan keitinvettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria
  • Tarjoile pannulta tai lautasannoksina. Viimeistele lopulla juustoraasteella ja koristele halutessasi basilikan lehdillä


Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija

kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: kesä, reseptit, kasvispasta, carbonara, parsa, kesäresepti, pasta