Herkkuleivät
Resepti
Herkkuleivät
Voileipä on mainio välipala! Leipä sisältää kuitua, joka pitää kylläisenä. Leiväksi kannattaa valita tummaa ruisleipää tai täysjyväinen vaihtoehto. Kurkun ja tomaatin lisäksi leivän väliin sopivat monet kasvikset ja vihannekset. Kokeile vaikkapa ohuita porkkanasuikaleita, kesäkurpitsaa, monipuolisia salaatteja sekä yrttejä.
2 palaa leipää
levitettä tai tuorejuustoa
1-2 siivua juustoa, 1–2 siivua leikkelettä
porkkanasuikaleita
salaatinlehtiä
kesäkurpitsasuikaleita
1 oksa basilikaa tai lehtipersiljaa
Kokoa leipä: voitele leivät ohuelti levitteellä, asettele päälle juusto ja leikkele ja reilusti kasviksia. Aseta toinen voideltu leipä kanneksi ja leikkaa kolmioiksi tai kahtia. Halutessasi asettele leipäkolmiot päällekkäin, ja pistä varrastikku niistä läpi. Voit koristella varrastikun pään pikkutomaateilla tai rullatulla vihannessuikaleella.
Resepti: Heidi Siivonen
Heidi Siivonen
ruokamarkkina-asiantuntija
kuluttajatyö
+358 20 413 2925
+358 40 568 8802
aiheet: reseptit