Herkkutarjotin
Resepti
Herkkutarjotin
Näyttävä ja monipuolinen herkkutarjotin saa olla reilusti överi ja runsas – enemmän on enemmän! Näyttävä tarjotin on koottu kokonaan suomalaisista raaka-aineista kasviksia, hilloa ja juustoa sekä leikkeleitä myöten.
Herkkutarjotin on täydellinen tarjottava joulun ajan vieraille tai uuden vuoden illan juhlallisuuksiin. Kaupassa herkkuja valitessa kannattaa tutkia pakkauksia tarkasti, löytyyhän juusto- ja leikkelepaketista Hyvää Suomesta- merkki? Tuoteselosteessa mainitaan lihan tai maidon alkuperä. Avainlippu paketissa kertoo vain suomalaisesta valmistuksesta, ei raaka-aineen alkuperästä.
Raaka-aineet:
Kuudelle
-
2- 3 erilaista, maukasta juustoa
2 -3 erilaista leikkelettä -
1 prk hilloa, vahvan makuiset hillot, kuten mustaherukka, puolukka tai karpalo sopivat hyvin suolaisten herkkujen kanssa
-
leipää, ruisnappeja tai voileipäkeksejä
-
omenoita pieninä siivuina
-
pikkutomaatteja
-
1 ruukku yrttiä, esimerkiksi sitruunamelissa, lehtipersilja tai villisuolaheinää
Vinkit tarjottimen kokoamiseen
-
varaa juustoiksi ja leikkeleiksi vahvemman makuisia tuotteita, kuin perinteiset leivänpäällystuotteet
-
yksi juusto voi olla pehmeä tuorejuusto
-
jos leikkelesiivut ovat isoja, voit puolittaa ne suupaloiksi
-
kotimaisille omenoille ja tomaateille riittää valmisteluksi kevyt huuhtaisu, omenoita ei tarvitse kuoria
-
ota kovat juustot paketeissaan huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoilua, muutoin kokoa herkut vadille juuri ennen tarjoilua
-
tarjottimelle sopii myös kylmäsavustettu kala ja keitetyt kananmunat
-
jätä herkut omiksi selkeiksi osioikseen ja koristele rennosti; yrttien lisäksi koristeluun sopivat syötävät kukat tai vaikkapa kokonaisena pakastetut karpalot.
Resepti: Heidi Siivonen
Heidi Siivonen
ruokamarkkina-asiantuntija
kuluttajatyö
+358 20 413 2925
+358 40 568 8802
aiheet: resepti