Takaisin Herkkutarjotin

Resepti

Herkkutarjotin

Näyttävä ja monipuolinen herkkutarjotin saa olla reilusti överi ja runsas – enemmän on enemmän! Näyttävä tarjotin on koottu kokonaan suomalaisista raaka-aineista kasviksia, hilloa ja juustoa sekä leikkeleitä myöten.

Juustotarjotin
Juustotarjotin

Herkkutarjotin on täydellinen tarjottava joulun ajan vieraille tai uuden vuoden illan juhlallisuuksiin. Kaupassa herkkuja valitessa kannattaa tutkia pakkauksia tarkasti, löytyyhän juusto- ja leikkelepaketista Hyvää Suomesta- merkki? Tuoteselosteessa mainitaan lihan tai maidon alkuperä. Avainlippu paketissa kertoo vain suomalaisesta valmistuksesta, ei raaka-aineen alkuperästä.  

Raaka-aineet: 

Kuudelle 

  • 2- 3 erilaista, maukasta juustoa 
    2 -3 erilaista leikkelettä 

  • 1 prk hilloa, vahvan makuiset hillot, kuten mustaherukka, puolukka tai karpalo sopivat hyvin suolaisten herkkujen kanssa 

  • leipää, ruisnappeja tai voileipäkeksejä 

  • omenoita pieninä siivuina 

  • pikkutomaatteja 

  • 1 ruukku yrttiä, esimerkiksi sitruunamelissa, lehtipersilja tai villisuolaheinää 

Vinkit tarjottimen kokoamiseen 

  • varaa juustoiksi ja leikkeleiksi vahvemman makuisia tuotteita, kuin perinteiset leivänpäällystuotteet 

  • yksi juusto voi olla pehmeä tuorejuusto 

  • jos leikkelesiivut ovat isoja, voit puolittaa ne suupaloiksi 

  • kotimaisille omenoille ja tomaateille riittää valmisteluksi kevyt huuhtaisu, omenoita ei tarvitse kuoria 

  • ota kovat juustot paketeissaan huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoilua, muutoin kokoa herkut vadille juuri ennen tarjoilua 

  • tarjottimelle sopii myös kylmäsavustettu kala ja keitetyt kananmunat 

  • jätä herkut omiksi selkeiksi osioikseen ja koristele rennosti; yrttien lisäksi koristeluun sopivat syötävät kukat tai vaikkapa kokonaisena pakastetut karpalot. 

Resepti: Heidi Siivonen



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija

kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: resepti