null Hevosten hyvinvoinnista huolehtiminen on olennaisin osa hevoselinkeinoa

Tiedote – Yrittäminen

Hevosten hyvinvoinnista huolehtiminen on olennaisin osa hevoselinkeinoa

4.11.2021

Hevosten hyvinvoinnista huolehtiminen on olennaisin osa hevosten pitoa, hevoskasvatusta ja hevosurheilua, tähdentää MTK:n hevosverkosto. Mediassa on noussut keskusteluun hevosten terveys ja hyvinvointi suuhyvinvoinnin näkökulmasta. MTK:n hevosverkosto näkee keskustelun hevosten hyvinvoinnista tärkeänä ja tervetulleena. Hevosten hyvinvoinnin edistämiseksi tehdään hevosalalla jatkuvasti töitä. Hevosen käyttötarkoituksen mukainen ja eettinen kohtelu tulee olla itsestäänselvyys koko hevosen elinkaaren ajan.

- Jokaisella hevosen kanssa toimijalla on vastuu kohdella hevosia hyvin ja huolehtia niiden hyvinvoinnista koko niiden eliniän ajan. Hyvinvointi pitää sisällään monia hevosen perustarpeita, kuten ruokinnan, liikunnan, ulkoilun, levon ja talliolosuhteet. Tärkeää on huomioida hevosen lajityypilliset tarpeet, muistuttaa MTK:n hevosverkoston puheenjohtaja Helena Halinen.

Hevosalan tutkimustiedolla ja sen hyödyntämisellä käytännössä on suuri merkitys hevosten hyvinvointiin. 

-    On ensiarvoisen tärkeää, että hevosalan tutkimustoimintaan ja -työhön kohdennetaan asianmukaiset ja riittävät resurssit, jotta ajantasainen tieto on hevosalan käytettävissä, tähdentää MTK:n hevosverkosto.

Hevosalan organisaatioilla ja suurimmilla tapahtumilla on käytössä tai tulossa omat vastuullisuusohjelmansa. Lisäksi toimijat käynnistävät yhteisen vastuullisuuskeskustelun, jossa kiinnitetään huomiota myös hevosten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen.
Hevosen kokonaisvaltainen hyvinvointi on meidän kaikkien yhteinen tehtävä.

MTK:n hevosverkostoon kuuluvat kaikki hevoselinkeinon osa-alueet: ravi- ja ratsastusurheilu sekä hevosjalostus- ja kasvatus sisältäen koko hevosyrittäjyyden laajan kentän. 

Lisätiedot:
Helena Halinen, MTK:n hevosverkoston puheenjohtaja, 050 337 9858
Johanna Andersson, asiantuntija, MTK, 040 824 5522


Johanna Andersson

asiantuntija

luomuasiat, hevostalous, Hippolis ry, luomu- ja hevosverkoston sihteeri

+35820 413 2477

+35840 824 5522

Suositellut artikkelit

Suomenhevonen, kansallishevosemme, saa oman brändi-ilmeen 6. syyskuuta 2021, suomenhevosen päivänä. Suomenhevosella ei ole aiemmin brändi-ilmettä ollut. Samalla avautuu uusi verkkosivusto<a...

2

21.04.2021

Hevosalalla oma kuntavaaliohjelma

21.04.2021

Hevosalan järjestöt: MTK, Suomen Hippos, Suomen Ratsastajainliitto ja Hippolis – Hevosalan osaamiskeskus ovat laatineet yhteisen&nbsp;hevosalan kuntavaaliohjelman,&nbsp;jonka kärkiteemat käsittelevät...