Takaisin Hevosalalla oma kuntavaaliohjelma

Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka

Hevosalalla oma kuntavaaliohjelma

21.04.2021

Hevosalan järjestöt: MTK, Suomen Hippos, Suomen Ratsastajainliitto ja Hippolis – Hevosalan osaamiskeskus ovat laatineet yhteisen hevosalan kuntavaaliohjelman, jonka kärkiteemat käsittelevät niin taloutta kuin hyvinvointiakin. Hevonen liikuttaa meitä kaikkia, kertoo hevostalouden asiantuntija Johanna Andersson MTK:sta. 

Hevosyrittäjyys on merkittävä elinkeino Suomessa. Hevonen työllistää sellaisillakin alueilla, joissa työllistyminen voi muutoin olla vaikeaa. 

-    Hevosala työllistää suoraan tai välillisesti noin 15 000 suomalaista. Hevosharrastus on hyvin laajamittaista. Myös raviurheilun merkitys ja laajuus tässä yhteydessä tulee muistaa, sanoo Andersson.

Anderssonin mukaan hevosalalla on myös kaupunkia ja maaseutua yhdistävä rooli.   

-    On käynyt ilmi, että yhä enemmän ihmisiä haluaisi asua tulevaisuudessa maaseudulla lähellä kaupunkia. Kun etätyö on yleistynyt, antaa se monelle mahdollisuuden toteuttaa haave esimerkiksi hevostallista omassa pihassa. 
 
Siksi Andersson pitääkin tärkeänä sitä, että hevosyrittäjyydellä on tilaa toimia niin maaseudulla kuin kaupunkialueilla. 

-    Tässä kaavoitusratkaisuilla on tärkeä rooli. 

-    Hevosharrastus tarjoaa myös hyvin tasapuolisen mahdollisuuden harrastaa ikään, sukupuoleen tai toimintakykyyn katsomatta. Hevosurheilussa kaikki ihmiset kilpailevat samoissa kilpailuissa, muistuttaa Andersson. 

Hevonen luo hyvinvointia erilaisten liikunta- ja urheilumuotojen mahdollistajana sekä hyvinvointipalveluiden tuottajana. Hevosen ja ihmisen välinen vuorovaikutus vahvistaa muun muassa tunnetaitoja, itsetuntoa ja elämänhallintaa. Hevosta käytetään monin eri tavoin kuntoutuksessa, ja hevonen osaltaan ehkäisee myös syrjäytyneisyyttä.Johanna Andersson

asiantuntija, hevostalous ja luomu

perhevapaalla

+358 20 413 2477

+358 40 824 5522

Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

aiheet: hevonen, hevosharrastus, kuntavaalit, kuntavaaliohjelma, hevostalous, hevosurheilu, ratsastus