Takaisin Tiina Huvio AgriCordin hallitukseen

Uutinen

Tiina Huvio AgriCordin hallitukseen

16.12.2021

Tiina valittiin AgriCordin hallitukseen 15.12.2021 yleiskokouksessa. Uusien sääntöjen mukaisessa hallituksessa on neljä agri-agency-edustajaa. Muut jäsenet hallituksessa ovat tuottajajärjestöjen puheenjohtajia eri puolilta maailmaa. Tiina on vetänyt tammikuusta 2018 AgriCordin ilmastotyötä ja tuloksellisen työn perusteella valinta oli yksimielinen. 

AgriCord Allianssissa, johon kuuluu 12 ns. agri-agencya eri maista mukaan lukien FFD. Allianssi toteuttaa yhteistä Farmers Fighting Poverty-ohjelmaa, jonka tavoitteena on vähentää maaseudun köyhyyttä. Agricord tukee kehittyvien maiden viljelijäjärjestöjä ja osuuskuntia, jotta elinkeinojen menestymisen kautta viljelijöiden ja heidän perheiden toimeentulo kohenee. 

Tavoitteena on osaltaan vahvistaa naisten ja tyttöjen asemaa niin järjestöjen päätöksenteossa kuin elinkeinonharjoittajina.  

AgriCordin uusin työsarka on kumppanien tukeminen sopeutumaan ilmastomuutokseen ja osallistaminen myös ilmastomuutoksen hillintään. AgriCord on ollut näkyvästi esillä mm. YK:n ilmastokokouksessa COP26:ssa. 

Tiina Huvio on tehnyt työtä kehitysmaiden maa- ja metsätalouden parissa vuodesta 1997 alkaen niin YK:lla, Suomen ja Tanskan ulkoministeriöissä ja viimeiset 9 vuotta FFD:ssä ohjelmajohtajana. Tiina Huvio

ohjelmajohtaja

FFD

+35840 159 5667

aiheet: mtk, ffd, kehitysyhteistyö, agricod, tiina huvio