Takaisin Tiina Huvio Food and Forest Development Finland:in (FFD) toiminnanjohtajaksi

Uutinen – Maaseudun edunvalvonta

Tiina Huvio Food and Forest Development Finland:in (FFD) toiminnanjohtajaksi

25.03.2022

Tiina Huvio on nimitetty Food and Forest Development Finland:in (FFD) toiminnanjohtajaksi 1.4.2022 lukien. Hän aloitti työn FFD:llä 2013 järjestön ensimmäisenä palkattuna työntekijänä ja on 2016 alkaen toiminut FFD:n ohjelmajohtajana. Tänä aikana FFD on tukenut yli 20 tuottajajärjestöä 8 eri maassa ja yli 150.000 tuottajaa, joista yli 30% naisia vahvistaen heidän toimeentuloaan ja hyvinvointiaan.

Tiina Huviolla on takanaan yli 20 vuoden kokemus maa- ja metsätaloutta, maaseutukehitystä ja yksityissektoria koskevasta kehitysyhteistyöstä. Hän on ollut töissä FAO:lla, sekä ulkoministeriössä sekä DANIDA:lla osallistuen strategiseen suunnitteluun, poliittiseen vaikuttamiseen sekä hankehallintoon.

Hän on vahvasti kiinnostunut järjestöjen kehittämisestä, vihreästä siirtymästä, ilmastotyöstä ja eriarvioisuuden vähentämisestä niin yleisesti kuin sukupuolten välillä pyrkien köyhyyden vähentämiseen. 

Tiina on työskennellyt vuosia Länsi-Afrikassa sekä Keski-Amerikassa ja matkustanut laajalta Afrikassa sekä Aasiassa. Työssään FFD:ssä hän on kohdentanut tarmonsa tuottajajärjestöjen vahvistamiseen niin Afrikassa, Aasiassa ja Keski-Amerikassa. Hän on vetänyt AgriCord Allianssin ilmastotyötä 2018 lähtien. Hän on myös AgriCordin hallituksen jäsen ja Forest and Farm Facilityn ohjauskomitean puheenjohtaja. 

- Olen tyytyväinen siihen, että FFD:n johtaminen siirtyy Tiinan osaaviin käsiin. On myös hyvä, että Juha Ruippo jatkaa FFD:n hallituksen tukena, mikä vahvistaa FFD:tä osana MTK:n kansainvälistä toimintaa ja vastuullisuussitoumusta. Tämä varmistaa vahvan siteen FFD:n ja MTK:n sekä meidän kansainvälisten ja kansallisten verkostojen välillä. FFD:n työ ruoantuotannon ilmastokestävyyden puolesta on tärkeää ja tarpeellista, sanoo Juha Marttila, FFD:n puheenjohtaja. 

FFD on kehitysjärjestö, joka tukee kehittyvien maiden maa- ja metsätaloustuottajia ja heidän järjestöjään. 

FFD:n perustajajäsenet ovat MTK, SLC, ProAgria ja Pellervo.Juha Marttila

I puheenjohtaja

(yhteydenotto- ja tapaamispyynnöt ks. johdon assistentti Mirja Perttu)

+35820 413 2340

+35850 341 3167

Tiina Huvio

ohjelmajohtaja

FFD

+35840 159 5667

aiheet: ffd, tasa-arvo, kehitysyhteistyö, kv-toiminta