Takaisin Jouluinen lihapata 

Resepti

Jouluinen lihapata 

Jouluinen lihapata 

4–6 annosta 

Ainekset: 
1 kg naudan- ja porsaanlapaa (tai valmista karjalanpaistilihaa) 
2 sipulia 
4 valkosipulin kynttä 
3 porkkanaa 
1 palsternakka 
pieni pala lanttua (200 g) 
2–3 rkl voita 
3 laakerinlehteä 
2 kanelitankoa 
5 kokonaista neilikkaa 
10 kokonaista maustepippuria 
2 tl suolaa 
1 l hyvää lihalientä 
4 oksaa rosmariinia 

Tee näin 

Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Paloittele liha reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja lohko sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat, palsternakka ja lanttu. Kuumenna voi paistinpannulla ja ruskista lihat parissa erässä. Kaada ne uunipataan. Ruskista sipulit ja juurekset. Lisää pataan. Lisää mausteet, suola ja rosmariini. Kaada päälle lihalientä niin, että ainekset peittyvät. Hauduta 150 asteessa 3-4 tuntia muutaman kerran käännellen. 

Vinkki! Tarjoile pata juuresmuusin ja puolukkasurvoksen kanssa.  

Resepti: Heidi Siivonen



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija

kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: lihapata