Takaisin Suomeen on tulossa huoltovarmuuden kannalta tärkeät 1500 ulkomaista kausityöntekijää

Uutinen – Ei tuotantosuuntaa

Suomeen on tulossa huoltovarmuuden kannalta tärkeät 1500 ulkomaista kausityöntekijää

16.04.2020

Maa- ja metsätalousministeriö tiedotti tiistaina, että alkutuotannon kriittisille aloille valmistaudutaan ottamaan kausityövoimaa ulkomailta. Ministeriö on lähettänyt keskiviikon ja torstain aikana sähköpostiviestin niille tiloille, joiden kausityöntekijöitä on mahdollista saada Suomeen. Suuri osa tästä väestä tulee Ukrainasta ja haasteeksi on noussut, miten heidät saadaan mahdollisimman nopeasti maahan, kun työvoiman tarve tiloilla on akuutti.

MTK, ProAgria ja Suomen Kylät perustivat juuri Töitä Suomesta Oy.n ja ulkomaisen kausityövoiman tilauslentoja on luvattu organisoida yhtiön kautta. Töitäsuomesta.fi-sivuille kerätään nyt yrittäjiltä tietoa lentoja tarvitsevista työntekijöistä. Valmistelemme parhaillaan nopeaa ensimmäistä lentoa Ukrainasta. Toivomme, että se järjestyisi jo ensi viikon alkupuolelle.

Töitä Suomesta -palvelun kautta ilmoittautuneille annetaan tarkemmat ohjeet lennoista ja niiden varauksista. Lentojen valmistelu on hyvässä vaihessa. Tarvitsemme vielä tiedot lentoyhtiöiltä siitä, milloin lennot voisivat päästä liikkeelle. Ukrainaista tarvitaan myös hallinnon varmuus siitä, että maasta voi lähteä. Lennoille pääsevät mukaan vain ne henkilöt, jotka ovat 1500 nimen listalla, muut eivät pääse rajan yli. Teemme Töitäsuomesta-sivuille Suomeen tulijoiden karanteeniomavalvontaosion, jotta voimme varmistaa, ettei taudin torjuntaa vaaranneta.aiheet: korona, kausityö