Takaisin Kesän kasvispasta

Resepti

Kesän kasvispasta

Kepeät kasvikset sopivat myös raikkaaseen pastaan. Tee kastike vaihteeksi tuoreista tomaateista, ja viimeistele pasta kasvissattumilla ja täyteläisellä juustolla. Kypsennä kasvikset nopeasti ja jätä napakoiksi ja maistuviksi. Isommista ruokakaupoista löydät myös Hyvää Suomesta -merkillä varustettuja, kotimaisia pastoja!

Kasvispasta

400 g pastaa
Tuoretomaattikastike
200 g kirsikkatomaatteja
1 dl kuohukermaa
1-2 punasipulia
½ chili
2 valkosipulinkynttä
öljyä, suolaa ja pippuria

Sattumiksi pastaan

200 g ruusukaalia
2 porkkanaa
1 isohko palsternakka
2 rkl hunajaa
3 rkl öljyä
½ tl suolaa, mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

½ ruukkua basilikaa
100 g voimakkaan makuista juustoa raastettuna,
esim. Emmental, Viinitarhurin juusto tai Jukolan cheddar

  • Valmistele sattumat: puolita ruusukaalit, kuori ja kuutioi porkkana ja palsternakka pienehköiksi kuutioiksi.
  • Sekoita keskenään öljy, hunaja, suola ja pippuri, ja sekoita sattumakasviksiin.
  • Paahda sattumia uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan napakaksi.
  • Valmista tuoretomaattikastike: puolita kirsikkatomaatit, kuori ja hienonna sipulit ja chili.
  • Kuullota tuoretomaattikastikkeen sipuleita kattilassa öljyssä, ja lisää sitten tomaatit, kuohukerma ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Sekoita tuoretomaattikastike kypsään pastaan kevyesti sekoittaen. Lisää joukkoon paahdetut kasvissattumat.
  • Viimeistele annokset juustoraasteella ja tuoreella basilikasilpulla.


aiheet: kotimaiset kasvikset, reseptit, kasvispasta