Takaisin Knehtilän tila on Vuoden Luomuyritys

Uutinen – Viljely ja muut kasvit

Knehtilän tila on Vuoden Luomuyritys

22.11.2021

Knehtilän tila palkittiin Vuoden Luomuyritys -palkinnolla Luomuliiton vuotuisilla luomupäivillä.  Luomuliitto palkitsi tilan hienona esimerkkinä kokonaisvaltaisesta luonnonmukaisesta ajattelusta, tilojen välisestä yhteistyöstä sekä toimintojen kehittämisestä. 

Knehtilän tila Hyvinkäältä on verkostoitunut tehokkaasti ja tekee yhteistyötä kansallisesti ja kansainvälisesti. Tilalla on panostettu uusiin viljelymenetelmiin niin täsmäviljelyssä kuin luomussakin. Lisäksi on satsattu maan kasvukunnon hoitoon.

Tilalla viljellään luomuviljaa ja -öljykasveja. Tilan yhteydessä toimii Knehtilän Pieni Puro -yritys, jossa jatkojalostetaan tilan viljoja erilaisiksi viljatuotteiksi.

- Tilalla on muun muassa oma tuotesarja kaura- ja tattarituotteita, jotka on tuotettu tilalla todennetulla viljelymenetelmällä, agroekologisella symbioosilla, jossa ravinteita ja energiaa kierrätetään tehokkaasti, kertoo Knehtilän tilan isäntä, luomuviljelijä Markus Eerola.  

- Tämä projekti on Helsingin yliopiston suunnittelema ja on osa maailmanlaajuista Wageningenin yliopiston Lighthousefarmnetwork-verkostoa, johon kuuluvat tilat ovat ns. edelläkävijöitä jossakin kestävän kehityksen ulottuvuudessa omassa toimintaympäristössään.

Knehtilän tilan yhteydessä on biokaasulaitos ja biokaasun tankkausasema. Tilalla on myös navettaravintola sekä omana yrityksenään kotieläinpiha hevosineen, lampaineen, kanoineen ja muine kotieläimineen. Kesäteatteri toimii tilan isossa ladossa. 

Tila kuuluu myös luomuyrittäjien yhteisöön, jossa kierrätetään energiaa ja ravinteita paikallisesti. Markus Eerola on myös MTK:n johtokunnan jäsen. Johanna Andersson

asiantuntija

luomuasiat, hevostalous, Hippolis ry, luomu- ja hevosverkoston sihteeri

+35820 413 2477

+35840 824 5522

aiheet: luomutuotanto, luomu, luonnonmukainen tuotanto, luomuyritys, vuoden luomuyritys


Suositellut artikkelit

WWF palkitsi Itämeren ympäristöystävällisin viljelijä -kilpailun voittajaksi Sauli Branderin Liskon tilalta Kangasalta. Palkinnon tarkoituksena on lisätä tietoa ympäristöystävällisemmästä viljelystä ja antaa...

MTK on julkaissut Maatilan hiililaskurin ja se on kaikkien jäsentemme käytettävissä jäsenportaalissamme eli Oivassa. Laskurin avulla saamme satotasojen yhteyden hiilensidontaan esille. Satotasoja nostamalla pystymme...

Itämeren tilan kohentaminen on yhteinen asia, johon myös maa- ja metsätalouden parissa työskentelevät osallistuvat aktiivisesti. MTK:n viime keväänä toteuttamassa Ympäristöluotain-kyselyssä yli 90 % viljelijöistä ja...