Takaisin Kokkaa kotimaista -kampanja jatkuu syksyllä - Kuljetustukea koululais- ja päiväkotivierailuihin

Artikkeli – Maatalous ja suomalainen ruoka

Kokkaa kotimaista -kampanja jatkuu syksyllä - Kuljetustukea koululais- ja päiväkotivierailuihin

25.04.2023

Kokkaa kotimaista -kampanja jatkuu myös tulevana syksynä. MTK:n johtokunnan päätöksen mukaisesti kampanja on voimassa toistaiseksi, samoin MTK:n yhdistyksille tarjoama koululais- ja päiväkotivierailujen kuljetustuki. 

Tänä syksynä kokkaillaan broileria tai kalkkunaa, perinteistä perunaa yllättävällä ja uudella tavalla, hernepastaa ja omenapaistosta. Suomalaiset, monipuoliset ja laadukkaat raaka-aineet sopivat moneen makuun ja ruokavalioon. 

Pääraaka-aineet

Pääraaka-aineina tulevassa kampanjassa ovat kotimainen siipikarjanliha, makoisat tomaatit, raikkaat yrtit ja kasvikset, mainiot maitotuotteet - kuten kerma ja tuorejuusto - sekä kotoisa peruna, mahtava proteiininlähde herne ja kotimainen pasta sekä maukkaat monipuoliset omenat ja pehmoinen kaura; tällä kertaa makeana herkkuna omenapaistoksen päällä. 

Helppo toteuttaa

MTK:n Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmalli on tehty kotitalousopettajille helpoksi toteuttaa. 
Paikallinen MTK-yhdistys toimittaa ruokakasvatusmallin materiaalin kotitalousopettajalle ja vie koululle kotimaisia raaka-aineita sisältävän ruokakassin. 

Materiaali

Kokkaa kotimaista -materiaali pitää sisällään kotimaiset raaka-aineet pää- ja jälkiruokaan ja sähköisen oppimateriaalin sekä oppilaille jaettavan reseptivihkosen. Tämän vuoden ruokaohjeet ja herkulliset inspiraatiokuvat on toteuttanut keittiömestari Kati Laszka. 

Osa ruokakasvatusta ja kouluyhteistyötä

Kokkaa kotimaista -kampanja on osa MTK:n toteuttamaa ruokakasvatusta ja kouluyhteistyötä. Kampanjaa ovat toteuttamassa paikalliset MTK-yhdistykset, MTK-liitot ja sekä MTK-keskusliitto. Viime vuoden kampanja tavoitti lähes 10.000 kasiluokkalaista, ja sitä toteutettiin kaikissa MTK-liitoissa. 

Kampanja uudistuu

Tänä vuonna kampanja uudistuu mukavilla tavoilla: kampanja-aika pitenee helmikuun loppuun saakka, ja SLC-yhteistyön myötä kampanja laajenee Kocka inhemskt -nimellä saataville myös ruotsinkielisiin yläkouluihin. 

Mahdollistajana MTK-Säätiö

Kokkaa kotimaista -kampanjan mahdollistaa MTK-Säätiö. Kampanjan toteutuksessa mukana myös koulutuskumppani Maaseudun Sivistysliitto.

Kampanjan materiaali

Kaiken kampanjaan liittyvän materiaalin ja osallistumisohjeet löydät MSL:n Moodle-oppimisympäristöstä ja MTK:n Oiva- opistosta. 
Materiaali Moodle-oppimisympäristössä eli täällä.
Materiaali Oiva-opistossa eli täällä.
 
MTK kannustaa maatilavierailuihin - yli 5 300 lasta vieraili viime vuonna

MTK kannustaa MTK-yhdistyksiä järjestämään koululaisille ja päiväkoti-ikäisille maatilavierailuja. Viime vuonna yli 5 300 lasta eri puolilla Suomea pääsi vierailemaan maatilalla, osa ensimmäistä kertaa elämässään. Maatilavierailu antaa kasvot suomalaiselle ruoantuotannolle. Maatilavierailujen kuljetustuki on käytettävissä myös 4H-järjestön Ruokakoululeirien maatilavierailuihin.

MTK kannustaa jäseniään tapahtumien järjestämiseen - Vielä ehdit mukaan webinaariin 5.5.

MTK tukee ja kannustaa jäseniään kuluttajien kohtaamiseen. Järjestämme tänä keväänä webinaariin ”Eväitä ja vinkkejä Päivä maalla -tapahtuman järjestämiseen”. Mukaan voit tulla olipa sinulla järjestämissuunnitelmia tai ei. Voit tulla mukaan inspiroitumaan ja kuulemaan hyviä kokemuksia sekä vinkkejä toimivien tapahtumien järjestämiseen.
Ilmoittaudu mukaan täällä.  


Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

Sirpa Lintunen

asiantuntija, järjestötoiminta

+358 44 084 3352

aiheet: kokkaakotimaista