null Syksyllä kokataan taas kotimaista 

Uutinen – Kotimainen ruoka

Syksyllä kokataan taas kotimaista 

19.8.2021

Kokkaa kotimaista -koulukampanja ihastutti viime syksynä, kun yli 7 500 kasiluokkalaista kokkaili MTK-yhdistysten toimittamista raaka-aineista herkullisen aterian. MTK liitot ja yhdistykset halki Suomen jalkauttivat kampanjan 155 kouluun. Suosittu kampanja jatkuu syyslukukaudella 2021 entistä ehompana! 

Ruoka yhdistää ja puhuttaa

Kokkaa kotimaista- mallin tavoitteena on kertoa suomalaisesta alkutuotannosta herkullisella ja konkreettisella tavalla. Samalla malli herättelee kokeilemaan itse kokkaamista sekä tutustuttaa oppilaat suomalaiseen ruokaan, ruuantuottajiin ja suomalaiseen, rikkaaseen ruokakulttuuriin. Tämän vuoden pääraaka-aineita ovat kasvikset, possun liha ja marjat. 

Helppo toteuttaa

MTK:n Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmalli on tehty kotitalousopettajille helpoksi toteuttaa.  Paikallinen MTK-yhdistys toimittaa ruokakasvatusmallin materiaalin, hankkii kotimaisia raaka-aineita suosien lähiruokaa ja vie ruokakassin kotitalousopettajalle. Kokkaa kotimaista -materiaaliin kuuluu kotimaiset raaka-aineet pää- ja jälkiruokaan sekä sähköinen oppimateriaali sekä oppilaille jaettavat reseptivihkoset. 

Kokkaa kotimaista -kampanja on osa MTK:n toteuttamaa ruokakasvatusta ja kouluyhteistyötä. Kampanjaa ovat toteuttamassa paikalliset MTK-yhdistykset, MTK-liitot ja sekä MTK-keskusliitto. 

Kokkaa kotimaista -kampanjan mahdollistaa MTK-Säätiö. Kampanjan sisältöä on rakennettu yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton kanssa. Kaiken kampanjaan liittyvän materiaalin ja osallistumisohjeet löydät MSL:n Moodle-oppimisympäristöstä. Pääset sinne tästä.

Instalivessä kokataan 

Kokkaa kotimaista tunnelmiin pääset mukaan Suomalaisen ruoan päivää juhlistavassa MTK:n ja Ruokatiedon instalivessä 2.9., jolloin Heidi Siivonen testaa Kokkaa kotimaista -reseptejä MTK:n maaseutunuorten kanssa. Liveä pääset seuraamaan MTK:n IG-tilin kautta (mtk.ry) 2.9. klo 17 alkaen!


Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+35820 413 2925

+35840 568 8802

Kaija Stormbom

viestinnän suunnittelija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+35820 413 2385

+35840 848 9559

Sakari Alasuutari

koulutussuunnittelija

+35820 413 2573

+35840 920 9732

aiheet: ruoka, kotimainen ruoka, lähiruoka, kotimaisuus, suomalainen ruoka, suomalainenruoka, ruokaa omasta maasta, kotitalous, suomalaisuus, hyvää suomesta, ruokaaomastamaasta, kokkaa kotimaista, ruokakasvatus

Suositellut artikkelit

Suuren suosion saanut Kokkaa kotimaista -kampanja jatkuu syksyllä 2022. Reseptiikka uudistuu, ja uusi yhteistyökumppani on Satokausikalenteri. Vaikka toimintamalli pysyy kutakuinkin samana, keräämme...

Tämänvuotinen Suomalaisen ruuan päivän kampanja teki päivästä ja ruuantuottajista entistäkin tunnetumpia. Kampanja tavoitti yli 1 363 000 suomalaista. Päivää vietti iso joukko suomalaisen ruuan ystäviä:...

Haluatko tietää, miksi luomu on niin suosittua Tanskassa?  Sen kertoo Tanskan suurimman vähittäisketjun Coop Denmarkin ympäristö- ja vastuullisuusjohtaja Signe D. Frese....

MTK-yhdistysten valtavalla talkoopanoksella ja MTK-liittojen tuella toteutettiin valtakunnallinen Kokkaa kotimaista -kampanja. Syksyllä 2020 toteutettu kampanja tavoitti reilut...

MTK on tehnyt Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmallin kahdeksasluokkalaisille. Mallin tavoitteena on lisätä nuorten kiinnostusta ruoanvalmistukseen sekä parantaa heidän ruoanvalmistustaitojaan. Samalla malli...