Takaisin Syksyllä kokataan taas kotimaista 

Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka

Syksyllä kokataan taas kotimaista 

19.08.2021

Kokkaa kotimaista -koulukampanja ihastutti viime syksynä, kun yli 7 500 kasiluokkalaista kokkaili MTK-yhdistysten toimittamista raaka-aineista herkullisen aterian. MTK liitot ja yhdistykset halki Suomen jalkauttivat kampanjan 155 kouluun. Suosittu kampanja jatkuu syyslukukaudella 2021 entistä ehompana! 

Ruoka yhdistää ja puhuttaa

Kokkaa kotimaista- mallin tavoitteena on kertoa suomalaisesta alkutuotannosta herkullisella ja konkreettisella tavalla. Samalla malli herättelee kokeilemaan itse kokkaamista sekä tutustuttaa oppilaat suomalaiseen ruokaan, ruuantuottajiin ja suomalaiseen, rikkaaseen ruokakulttuuriin. Tämän vuoden pääraaka-aineita ovat kasvikset, possun liha ja marjat. 

Helppo toteuttaa

MTK:n Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmalli on tehty kotitalousopettajille helpoksi toteuttaa.  Paikallinen MTK-yhdistys toimittaa ruokakasvatusmallin materiaalin, hankkii kotimaisia raaka-aineita suosien lähiruokaa ja vie ruokakassin kotitalousopettajalle. Kokkaa kotimaista -materiaaliin kuuluu kotimaiset raaka-aineet pää- ja jälkiruokaan sekä sähköinen oppimateriaali sekä oppilaille jaettavat reseptivihkoset. 

Kokkaa kotimaista -kampanja on osa MTK:n toteuttamaa ruokakasvatusta ja kouluyhteistyötä. Kampanjaa ovat toteuttamassa paikalliset MTK-yhdistykset, MTK-liitot ja sekä MTK-keskusliitto. 

Kokkaa kotimaista -kampanjan mahdollistaa MTK-Säätiö. Kampanjan sisältöä on rakennettu yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton kanssa. Kaiken kampanjaan liittyvän materiaalin ja osallistumisohjeet löydät MSL:n Moodle-oppimisympäristöstä. Pääset sinne tästä.

Instalivessä kokataan 

Kokkaa kotimaista tunnelmiin pääset mukaan Suomalaisen ruoan päivää juhlistavassa MTK:n ja Ruokatiedon instalivessä 2.9., jolloin Heidi Siivonen testaa Kokkaa kotimaista -reseptejä MTK:n maaseutunuorten kanssa. Liveä pääset seuraamaan MTK:n IG-tilin kautta (mtk.ry) 2.9. klo 17 alkaen!


Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

Sakari Alasuutari

asiantuntija, luottamushenkilökoulutus

+358 20 413 2573

+358 40 920 9732

aiheet: ruoka, kotimainen ruoka, lähiruoka, kotimaisuus, suomalainen ruoka, suomalainenruoka, ruokaa omasta maasta, kotitalous, suomalaisuus, hyvää suomesta, ruokaaomastamaasta, kokkaa kotimaista, ruokakasvatus