Takaisin Täältä tulee Pumpkin Spice kurpitsakakku!

Resepti

Täältä tulee Pumpkin Spice kurpitsakakku!

Väisty Pumpkin Spice Latte: täältä tulee Pumpkin Spice kakku! Tai tuttavallisemmin Helppo kurpitsalevykakku. Tämä syysajan helppo ja mehevän maukas kakku hurmaa varmasti syöjänsä kahvipöydässä tai viikonloppubrunssilla.

Kurpitsan paahtaminen ja soseuttaminen on tämän kakun vaikein osuus, mutta voit senkin tehdä tarvittaessa edeltävänä päivänä valmiiksi - tällöin leivontapäivänä on jäljellä vaan helpommat osuudet: raaka-aineiden sekoitus kulhossa, kypsentäminen ja kuorruttaminen. Helppoa, hauskaa ja herkullista.

Kurpitsa tuo mukavaa maanläheistä makeutta kakkuun ja antaa sille mehevän suutuntuman. Lämpimät mausteet, eli kaneli, inkivääri ja neilikka, tuovat makuun monivivahteisuutta ja täyteläisyyttä. Kokonaisuuden raikastaa päälle ripoteltavat kirpsakat tyrnimarjat.

Kakkuun käytetyt kurpitsan siemenet kannattaa ottaa erilleen ja paahtaa rapeiksi kuivalla pannulla. Ne toimivat koristeena ja antavat lisää tekstuuria kakulle. Jos haluat, voit kokeilla ripotella niiden päälle hieman suolaa ennen kun laitat ne kakun päälle. Siementen pieni suolaisuus tuo tasapainoa kakun makeuden kanssa ja korostaa muita makuja.

Me käytimme hokkaidokurpitsaa, koska se on melko kiinteälihainen talvikurpitsa. Hokkaidokurpitsasta valmistettu pyree ei ole kovin juoksevaa, koska se sisältää hieman vähemmän vettä kuin muut talvikurpitsat. Mutta halutessasi voit kokeilla käyttää kakkuun myös myskikurpitsaa tai jättikurpitsaa. Mutta jos näistä valmistettu pyre on juoksevampaa, sinun tarvitsee ehkä vähentää kakkupohjaan käytettävän jogurtin määrää.


 

Helppo kurpitsakakku

16 palaa
Valmistusaika: 1,5 tuntia + kakun jäähtymisaika

kakkutaikina

  • 250 g (3 dl) kurpitsasosetta (n. 1,3 kg painava hokkaidokurpitsa)
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 ¾ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl rouhittua pellavaa
  • 1,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • hyppysellinen suolaa

Kuorrute

  • 50 g (½ dl) kurpitsasosetta (hokkaidokurpitsa)
  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1,5 dl tomusokeria

Lisäksi

  • paahdettuja kurpitsansiemeniä
  • tyrnimarjoja
  • kylmäpuristettua rypsiöljyä kurpitsojen paahtamiseen


 

Pese, halkaise ja poista hokkaidokurpitsasta siemenet. Leikkaa kurpitsa reiluiksi viipaleiksi ja paahda niitä 190 asteisessa kiertoilmauunissa leivinpaperilla peitetyllä pellillä noin 20 minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet väriä. Anna jäähtyä, kuori ja soseuta tehosekoittimella. Säästä 50 g soseesta kuorrutusta varten.

Laske uunin lämpötila 170 asteeseen ja vuoraa vuoka leivinpaperilla (29 x 22 cm).

Sekoita kaikki kakkutaikinan raaka-aineet sähkövatkaimella. Levitä taikina vuokaan tasaisesti ja paista 170 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen sen nostamista ulos.

Paahda kuivia kurpitsansiemeniä paistinpannulla, kunnes ne ruskistuvat ja muuttuvat rapeiksi. Voit halutessasi lisätä hieman suolaa niiden pinnalle.

Sekoita kuorrutuksen raaka-aineet sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Viimeistele kakku paahdetuilla kurpitsansiemenillä ja tyrnimarjoilla.

Resepti: Satokausikalenteri

 



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

aiheet: reseptit