Takaisin Perinteinen lanttulaatikko 

Resepti

Perinteinen lanttulaatikko 

Lanttulaatikko on perinteistä jouluruokaa. Samettisen pehmeä ja hivenen makea maku sopii yhteen muiden joulunajan herkkujen kanssa. Kotimaista lanttua on varastoissa aina uuteen satoon saakka, joten lanttulaatikko kelpaa kokkailla muutoinkin kuin jouluna, vaikkapa talvisen paistiaterian lisäkkeeksi. Mainio laatikko syntyy myös valmiiksi kypsennetyistä juuressoseista. 

8-10 hengelle lisäkkeeksi, 2 laatikkoa 
 

  • 1, 5 kg lanttua tai 1 kg valmista lanttusosetta 
  • 2 dl kuohukermaa 
  • 1 tl suolaa 
  • ¾ dl siirappia 
  • ¼ tl valkopippuria  
  • ( ¼ tl muskottipähkinää ja ½ tl inkivääriä) 

Kuori ja lohko lantut, siirrä kattilaan, lisää vettä niin että lohkot juuri peittyvät, mausta suolalla 

Keitä lanttulohkot pehmeiksi, säästä keitinvesi ja survo lantut soseeksi 

Yhdistä jäähtyneeseen lanttusoseeseen muut ainekset, sekoita tasaiseksi 

Lisää tarvittaessa lanttujen keitinvettä, seoksen tulee olla ennen paistamista vellimäisen löysää 

Jaa laatikkomassa kahteen n. litran uunivuokaan, paista 170 asteessa noin kaksi tuntia, alenna lämpötilaa, jos pinta tummuu liikaa

 Voit valmistaa laatikon etukäteen paistamaista vaille valmiiksi pakkaseen 



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: joulu, joulujuurekset, reseptit, lanttulaatikko, lanttu, joululaatikot