Takaisin Kenelle LEIPÄÄ LUONNONSUOJELUSTA palkinto 10 000 euroa? - Ehdota 12.5. mennessä!

Uutinen – Maaseudun edunvalvonta

Kenelle LEIPÄÄ LUONNONSUOJELUSTA palkinto 10 000 euroa? - Ehdota 12.5. mennessä!

04.05.2023

Leipää luonnonsuojelusta -palkinto on MTK:n Säätiön perustama. Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa, ja se voidaan myöntää tunnustuksena yksittäisestä saavutuksesta tai toimesta, toimenpidekokonaisuudesta tai elämäntyöstä. Palkinnon saaja voi olla yksittäinen henkilö, työryhmä tai yritys/yhteisö.

Palkinto voidaan myöntää toiminnasta, jolla on erityisesti tuotu esille ja parannettu maaseudun elinkeinojen mahdollisuuksia tehdä hyvää luonnon- ja ympäristönsuojelutyötä luonnon monimuotoisuutta tukien ja samalla edistäen elinkeinojen sekä niiden parissa toimivien ihmisten kokonaishyvinvointia ja tulevaisuuden mahdollisuuksia.

Palkinto ei ole apuraha, joka myönnettäisiin meneillään olevien tai tulevien hankkeiden tukemiseen.

Ehdotukset palkinnon saajaksi perusteluineen pyydämme lähettämään 12.5.2023 mennessä osoitteeseen timo.rytkonen@mtk.fi. Ehdotuksessa tulee mainita 

  • esittäjän nimi
  • ketä esitetään
  • perustelut, miksi esitetty henkilö/työryhmä/yritys/yhteisö ansaitsee LEIPÄÄ LUONNONSUOJELUSTA -palkinnon.

Palkinnon saajan valitsee raati, jonka puheenjohtajana toimii ympäristönsuojelun professori (emeritus) Pekka Kauppi ja jäseninä elinvoimajohtaja Päivi Nerg MTK:sta ja toiminnanjohtaja Tapani Veistola Suomen luonnonsuojeluliitosta.

Lisätietoja antaa MTK:n Säätiön hallituksen puheenjohtaja Esa Härmälä, esa.harmala@outlook.com aiheet: ympäristö, luonnon monimuotoisuus, luonnonsuojelu, palkinto