Takaisin Menovinkit loppukesästä nauttimiseen tai inspiraatioksi

Uutinen – Maaseudun edunvalvonta

Menovinkit loppukesästä nauttimiseen tai inspiraatioksi

02.08.2023

Loppukesä, tämä kotimaisen satokauden herkullinen huipentuma ja mahdollisuus imeä ilo irti lämpimistä kesäpäivistä ennen syksyn ihania pimeneviä iltoja ja kynttilän valossa nautittuja illallisia. Kesä Suomi tarjoaa eri kokemuksia, kuin maamme talvelle. Kesäisistä kokemuksista, pienistä ja suurista kannattaa ottaa kaikki irti. Tässä ideoita elokuun tekemiseksi.

Kuva: MatkaMaalle-kampanja
Kuva: MatkaMaalle-kampanja

Pellonpiennarpäivää vietetään Putkilahdessa torstaina 3.8.2023. Pellon laidalla kuullaan, miten maan kasvukunto vaikuttaa viljelyyn ja mikä on sään ääri-ilmiöiden vaikutus. Ilmaiseen tapahtumaan tulee ilmoittautua 1.8. mennessä ja tapahtuma alkaa 11. Pellonpiennarpäiviä voi bongailla ympäri maatamme, joten pidä silmät ja korvat avoinna.

Karjalohjan Elokonrjuutori 4.8.2023. Iloinen tapahtuma tuo esiin maaseudun elinkeinonharjoittajia ja tarjoaa tekemistä kaikenikäisille. Lapsille löytyy omaa ohjelmaa, lähituottajat myyvät tuotteitaan, vanhat traktorit saapuvat näytille ja musiikki raikaa, tässä vain muutaman jutun mainitakseni. Maksuton tapahtuma alkaa Karjalohjalla (Keskustie 17) klo 16:00. Tapahtuman sivut.

Hyvinkään peltopäivä pidetään torstaina 10.8.2023. Peltopäivässä esitellään Helsingin yliopiston kenttäkoetta, jossa pyritään löytämään ratkaisuja kasvintuotannon ilmastokestävyyteen, sekä viljelyvarmuuteen. Knehtilän tila toimii tapahtumapaikkana kello 10 alkavalle tapahtumalle. Välissä pääsee myös herkuttelemaan kesäkahvilaan. Tapahtuman sivut.

-Extra vinkki kesätekemiseksi on kiertää eri kesäkahviloita ympäri Suomea. Kesäkahvilan tunnelma on aina omanlaisensa ja herkut suussa sulavia.

MTK:n luomuverkosto järjestää kesäisen tapaamisen Knehtilän tilalla Hyvinkäällä 17.8.2023. Ohjelmassa tutustumista tilan toimintaan, sekä keskustelua luomutuotannosta ja kiertotaloudesta. Kello 10:00 alkavassa seminaarissa ilmoittautuneille jäsenille tarjolla lounas. Suoraan ilmoittautumaan.

”Elävä maaseutu”-messut valtaavat Joroisten lentokentän 19.8.2023. kello 10 eteenpäin. Tapahtumaan tervetulleita ovat kaikki ja ohjelmaa on eri ikäisille. Ohjelmassa on myyntikojujen kiertelyä, maa- ja metsätalouskoneita, eläimiä, lähiruokaa, sekä mm. Jukka Pojan keikka. Tapahtuman sivut.

Ponikuninkuusravit ja minimaaseutu tapahtumat saapuvat Turkuun 18-20.8.2023. Koko perheen tapahtumassa tutustutaan maaseutuun ja erityisesti sen eläimiin. Raviradan miljöössä pääsee rapsuttelemaan tilan eläimiä, tutustumaan koneisiin ja liikkumaan temppuradalla – pääsee tapahtumassa toki seuraamaan myös jännittäviä poniraveja! Tapahtuman sivut.

Luonnon päivää vietetään lauantaina 26.8.2023. Teema rantautuu jälleen myös luomutiloille, jotka avaavat porttinsa kuluttajille. Tapahtuman sivuilla listaus osallistuvista tiloista ja jokainen voikin käydä kurkkaamassa itse löytyykö lähiseudulta mukavia vierailukohteita. Tapahtuman sivut.

Satokautta juhlitaan Kuopion torilla 25–26.8.2023. kaksipäiväisessä elonkorjuujuhlassa. Tapahtumassa perheen pienempiäkin kiinnostavia työkoneita ja maatilan eläimiä. Torin myyjiltä voi ostaa sesongin parhaat herkut, kukat ja käsityöt. Tapahtuman sivut.

Tästä voi napata ideoita loppukesän viettoon maalla. Tapahtumia ja toreja on ympäri maata. Emme voi listata tässä kaikkea, mutta inspiraatiota voi ideoista löytää! Esimerkiksi erilaisia kesäteatteri esityksiä pyörii ympäri maata ja viikoittaisia toreja on pienissäkin kyläpitäjissä. Selvitä siis paikallisella tasolla, josko jotain mainitun tapaista löytyisi läheltä sinua. Yksi paikka tutustua maaseudun matkakohteisiin on https://www.matkamaalle.fi/- sivusto.

Juttua päivitetään uusien tapahtumien osalta.

Hyvää loppukesää!aiheet: tapahtuma, maaseutumatkailu, matkamaalle, maaseutumatkailuyrittäjä