Takaisin Metsävisan kesätyöt

Blogi – Maaseutunuoret

Metsävisan kesätyöt

20.06.2023

Metsävisassa menestynyt Joonatan Helve kertoo kokemuksistaan kesätöissä MTK:ssa ja Suomen metsäyhdistyksessä.

Olen Joonatan Helve ja siirryn ensi syksynä yhdeksännelle luokalle Tapiolan koulussa. Olen ollut yhteensä kahdeksan päivää kesätöissä MTK:ssa ja Suomen metsäyhdistyksessä kesäloman ensimmäisellä ja toisella viikolla. Sain kesätyöpaikan menestyttyäni kouluissa vuosittain järjestettävässä Metsävisassa.

Metsäyhdistyksessä ja MTK:ssa työskentelyn parhaat puolet ovat olleet ehdottomasti uuden oppiminen, työn monipuolisuus ja erityisesti mukavat ihmiset. Olen myös päässyt osallistumaan moniin kokouksiin ja kuuntelemaan metsäalan ammattilaisia sekä heidän mielenkiintoisia uratarinoitaan ja vinkkejään. Työjakso on opettanut minulle paljon uutta liittyen metsäalaan sekä myös ylipäätään työelämään. Tärkein oppimani taito on kuitenkin ollut kyky ajatella talousmetsiä monesta eri näkökulmasta ja mahdollisimman avarakatseisesti.

Erityisesti MTK:ssa viettämäni aika on herättänyt minussa paljon ajatuksia metsänomistamisen suhteen sekä kehittänyt kokonaiskuvaani talousmetsien omistamiseen ja hoitoon liittyen. Tästä esimerkki on se, kuinka metsänomistajilla voi olla erilaisia tavoitteita metsänhoidossa. Tavoitteena voi olla rahan sijasta myös esimerkiksi virkistys, monimuotoisuus tai ympäristöystävällisyys. Olen myös huomannut, kuinka virheellistä ja piikittelevää metsäkeskustelu taipuu mediassa joskus olemaan. Kaiken kaikkiaan minulla on ollut erittäin kivaa kesätöissä, ja olen todella iloinen, että pääsin MTK:lle ja SMY:lle tutustumaan sekä työskentelemään.

-Joonatan Helve

Joonatan Helve on Metsävisassa menestynyt Tapiolan koulun oppilas, joka oli kesätöissä MTK:ssa ja Suomen metsäyhdistyksessä kesällä 2023.

MTK Harjoittelijat kertovat

MTK:lla harjoittelijat suorittavat monipuolisia työtehtäviä niin Suomessa kuin ulkomailla. MTK:lla on kesäisin harjoittelijoita, sekä kesätyöntekijöitä. Brysselin toimistolla on oma harjoittelija 6kk kierrolla. MTK:lle pääsee myös tet-harjoitteluun. Tässä blogisarjassa harjoittelijat kertovat kokemuksistaan, sekä töistään MTK:lla.