Takaisin MTK Luomun kuulumiset

Uutinen – Maaseudun edunvalvonta

MTK Luomun kuulumiset

26.11.2020

MTK luomu käynnisti verkoston oman strategian suunnittelun tänä vuonna, jota viedään parhaillaan päätökseen. Uusi strategia esitellään ja julkaistaan vuoden 2021 alussa. Strategiatyöhön on sisällytetty MTK:n keskusliiton valiokunnat sekä myös liittojen alueelliset luomuvaliokunnat, jotka ovat antaneet oman panoksensa ja näkemyksensä strategian sisältöön.

EU:n uusi luomuasetus astuu voimaan 1.1.2022. MTK Luomun jäsenet ovat tehneet lainsäädännön valmistelutyötä tiiviisti yhteistyössä kansallisen hallinnon ja sidosryhmien kanssa. EU-tason edunvalvontaa tehdään yhteistyössä MTK:n Brysselin toimiston kanssa mm. Copa-Cogecan, komission ja parlamentin suuntaan. Lainsäädäntötyö on edelleen kesken, mutta ruokavirasto on jo aloittanut tuotantosääntöjen laatimisen, johon myös MTK Luomu osallistuu.

MTK, SLC ja luomuliitto ovat pitäneet yhteistyöpalavereja luomukorvauksen ja luomun CAP-valmistelun tiimoilta. Kokonaisuutta ja politiikkavalmistelua tarkastellaan näissä luomun näkökohdista sekä haetaan hyvää ja tarkoituksenmukaista mallia seuraavalle ohjelmakaudelle.Johanna Andersson

asiantuntija, hevostalous ja luomu

perhevapaalla

+358 20 413 2477

+358 40 824 5522

aiheet: edunvalvonta, luomu, mtkluomu