Takaisin Yrttinen piimäjuusto 

Resepti

Yrttinen piimäjuusto 

Yrttinen piimäjuusto
1 kpl 

Ainekset: 
3 l maitoa 
1 l piimää 
4–5 munaa 
1–2 tl suolaa 
1 dl tuoretta basilikaa ja lehtipersiljaa hienonnettuna 

Tee näin: 

Kuumenna maito kattilassa koko ajan sekoittaen melkein kiehuvaksi (+90 astetta). Vatkaa huoneenlämpöisten munien rakenne rikki ja vispaa ne huoneenlämpöiseen piimään. Kaada muna-piimäseos kuuman maidon joukkoon kattilaan. Katkaise lämpö ja anna kattilan olla levyllä tai muuten lämpimässä noin puolen tunnin ajan, kunnes juustomassa ja hera erottuvat selvästi. Älä sekoittele.  

Kostuta sideharso ja vuoraa sillä juustomuotti tai siivilä. Nosta juustomassa muottiin tiheällä siivilällä tai reikäkauhalla. Painele kevyesti ja anna heran valua pois sopivaan alusastiaan.  

Sekoita suola ja hienonnetut yrtit juustomassan joukkoon. Laita kevyt paino juuston päälle ja anna juuston kiinteytyä kylmässä yön yli. Kumoa juusto tarjoiluastialle ja poista harso. Piimäjuusto säilyy jääkaapissa muutaman päivän ajan. 

Vinkki! Valunut hera kannattaa ottaa talteen ja käyttää esimerkiksi leipätaikinaan, puuroon tai smoothieen. Heran voi myös pakastaa. 

Resepti: Heidi Siivonen



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija

kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: joulu, piimäjuusto