Piparkakun makuiset uunijuurekset
Resepti
Piparkakun makuiset uunijuurekset
Kotoisat juurekset kuuluvat monen jouluun perinteisten laatikoiden muodossa. Edullisia ja monipuolisia juureksia kannattaa kuitenkin hyödyntää myös muilla tavoin, vaikkapa maukkaina uunijuureksina, jotka saavat jouluista makua piparkakkumausteesta! Kauniit kotimaiset juurekset voi käyttää jopa kuorimatta, vain hyvin pestynä. Uunijuuresten valmistus on helppoa, pienen esikäsittelyn ja maustamisen jälkeen uuni hoitaa loput.
Neljälle lisäkkeeksi
Juurekset
- 2 porkkanaa
- 2 punajuurta
- 2 palsternakkaa
- 1 iso sipuli
- 2 rkl hunajaa
- 2 tl piparkakkumaustetta
- 50 g voita
- suolaa ja pippuria myllystä
Esikäsittele kasvikset: Kuori tai pese juurekset, kuutioi ne reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi sipuli reiluiksi veneiksi.
Yhdistä kattilaan voi, hunaja ja piparimauste, rouhi sekaan suolaa ja pippuria myllystä, sulata tasaiseksi seokseksi
Siirrä juureskuutiot ja sipuliveneet uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille, kaada päälle voi-mausteseos, ja sekoita seos kasviksiin
Paahda juureksia 200 asteessa 30-40 minuuttia, kokeile kypsyyttä haarukalla. Valmiit juurekset ovat pehmeitä, mutta niihin saa jäädä purutuntumaa.
Heidi Siivonen
ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö
+358 20 413 2925
+358 40 568 8802
aiheet: joulu, juurekset, joulujuurekset, reseptit, lisuke, piparkakkujuurekset