Takaisin Porkkanarieskat

Resepti

Porkkanarieskat

Porkkanarieskat - nopeiden välipalojen klassikko ja voittaja! Tästä reseptistä on varmasti yhtä monta variaatiota, kuin on kokkaajiakin, mutta tämä on takuuvarma versio!

Raaka-aineet ovat sellaisia, joita löytyy melkeinpä aina jääkaapista - eli tätä reseptiä varten tarvitsee harvoin lähteä kauppaan asti. Jos sinulla ei kuitenkaan ole esimerkiksi turkkilaista jogurttia, voit korvata sen vaikka kermaviilillä tai tavallisella jogurtilla. Tavallinen maustamaton jogurtti on kuitenkin hieman juoksevampaa kuin turkkilainen jogurtti, eli lisää tällöin hieman jauhojen määrää.

Jauhoista puheen ollen vaihtelua reseptiin saat korvaamalla osan vehnäjauhoista esimerkiksi täysjyväjauhoilla tai vaikka spelttijauhoilla. Taikina on helppo valmistaa jääkaappiin odottamaan, josta nuoret voivat koulun jälkeen itse leipoa rieskat ja paistaa ne välipalaksi! Varaa mukaan tuorejuustoa tai vaikka itsetehtyä porkkanahummusta rieskojen päällelevitettäväksi.

 

Porkkanarieskat

(8 pienenpää tai 6 isompaa rieskaa)

aika: 30 minuuttia

 

3 dl  porkkanaraastetta (1 kpl iso porkkana)

2 dl turkkilaista jogurttia

1,5 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

hyppysellinen suolaa

25 g voita sulatettuna

 

  • Laita kiertoilmauuni lämpenemään 200-asteeseen.
  • Huuhtele porkkanat ja raasta isommalla terällä raasteeksi. Porkkanoita ei tarvitse kuoria. Sekoita nopeasti taikinaksi muiden raaka-aineiden kanssa. Älä kuitenkaan vaivaa taikinaa.
  • Jaa taikina keoiksi leivinpaperilla peitetylle pellille ja painele keot rieskan muotoon jauhotetulla kädellä. Pistele rieskojen pintaan halutessasi haarukalla pistoksia koristeeksi.
  • Paista uunissa noin 15 minuuttia.
  • Tarjoile lämpiminä esimerkiksi porkkanahummuksen tai muun levitteen kanssa.


Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: juurekset, porkkana, välipala, reseptit, leivonta, rieskat, helppo resepti


Saatat olla kiinnostunut myös näistä