Takaisin Helpot keikausomenapiirakat

Resepti

Helpot keikausomenapiirakat

Kotimaisten omenoiden sesonki on vielä voimissaan, eli niitä kannattaa nauttia kaikilla mahdollisilla tavoilla! Melkein kaikki rakastavat lämmintä omenapiirakkaa, mutta sellaisen leipominen voi tuntua joskus ylivoimaisen vaikealta tehtävältä – mutta tämän reseptin jälkeen ei tarvitse vaikeudesta murehtia!

Näitä herkullisen helppoja keikausomenapiirakoita varten tarvitset vaan kolme – kyllä, kolme! – raaka-ainetta, eikä aikaakaan mene kuin puolisen tuntia. Ulkonäöltään ne voisivat löytyä vaikka kahvilan kakkuvitriinistä, joten älä unohda ottaa kuvia ja jakaa niitä someen.

Piirakat kypsyvät nopeasti uunissa, jona aikana myös ohueksi viipaloidut omenat ehtivät pehmetä mukavasti. Omenaviipaleiden alle lusikoitu hunajapeili karamellisoituu ihanan siirappiseksi ja tuo makeuden lisäksi myös paahteista makua. Muista kuitenkin kääntää valmiit piirakat heti pois uunipelliltä, kun otat ne ulos uunista – muuten piirakat voivat jähmettyä kiinni leivinpaperiin hunajan jäähtyessä.

Tarjoile piirakat hieman lämpiminä kylmän kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa – tai mikset jäähdyttäisi niitä vaikka jääkaapissa ja pakkaisit evääksi toimistolle tai metsälenkille!


 

Helpot keikausomenapiirakat

10 kpl
Valmistusaika: 30 minuuttia

5 kpl valmiita voitaikinalevyjä
4–5 kpl pieniä kotimaisia omenoita
1 dl (n. 20 tl) kotimaista hunajaa

Lisäksi:
Kotimaista kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
Laita kiertoilmauuni lämpenemään 200 asteeseen.

Huuhtele omena, halkaise ne ja poista siemenet. Viipaloi omenat reilun suupalan kokoisiksi viipaleiksi.

Venytä voitaikinalevyjä hieman leveys ja pituussuunnassa. Leikkaa levyt kahteen yhtä suureen osaan.

Laita leivinpaperi uunipellin päälle. Lusikoi jokaista piirakkaa varten n. 2 tl hunajaa leivinpaperin päälle. Huomioi valmiiden piirakoiden koko ja jätä hunajapeilien välille riittävät välit. Levitä jokaisen hunajapeilin päälle 4-5 omenaviipaletta. Aseta ja painele lehtivoitaikinan pala tiiviisti omenaviipaleiden päälle.

Paista uunissa 13–15 minuuttia, kunnes piirakkapohja saa hieman väriä ja hunaja alkaa karamellisoitumaan.

Käännä valmiit piirakat heti, kun otat ne uunista ulos ja siirrä ne tarjoilulautaselle. Jos hunaja pääsee jäähtymään, voivat piirakat tarttua kiinni leivinpaperiin.

Anna piirakoiden jäähtyä hetken aikaa ja tarjoile ne kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.


 

Resepti: SatokausikalenteriHeidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

aiheet: reseptit