Takaisin Vadelmajäädyke

Resepti

Vadelmajäädyke

Vadelma on loppukesän ravitseva herkku. Tuoreena marja sopii monipuoliseen käyttöön kakuista salaatteihin, mutta se on myös helppo säilöä talven varalle. RIpottele pakastettavien vadelmien päälle hieman sokeria, jotta niiden ominaisuudet säilyvät parhaiten.

Vadelmajäädyke

6–8 henkilölle

aika: 20 minuuttia + 6 tuntia pakkasessa

 

250 g kotimaisia vadelmia

4 dl kermaa

4 dl (400 g) paksua vaniljakastiketta (esim. Valio Vanilla)

2 rkl glukoosisiirappia

 

  • Kaada kerma, vaniljakastike ja glukoosisiirappi isoon kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella pehmeäksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele vadelmat vaahdon joukkoon. Voit halutessasi murskata osan vadelmista
  • Kaada massa pakkasen kestävään astiaan, esimerkiksi leipävuokaan. Pakasta vähintään 6 tuntia tai yön yli
  • Tarjoile annoksia. Koristele annokset halutessasi tuoreilla vadelmilla, kaurakekseillä ja pienellä määrällä juoksevaa hunajaa.

 

Vinkki: jos haluat jäätelöstä punaisen sävyistä, voit kypsentää vadelmat kevyesti kattilassa, soseuttaa ne ja lisätä jäähtyneitä massan joukkoon. Jos et halua siemeniä jäätelön joukkoon voit paseerata kypsennetyt vadelmat siivilän läpi ennen massan joukkoon lisäämistä.



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: kotimaiset marjat, reseptit, vadelma, vadelmajäädyke, kesäresepti


Saatat olla kiinnostunut myös näistä