Takaisin Ruusukaalipitsat perunarieskoilla

Resepti

Ruusukaalipitsat perunarieskoilla

Jos pitsa olisi keksitty aikoinaan Suomessa, se olisi voinut näyttää vaikka tältä: herkullisia paahdettuja ruusukaaleja, hapokasta sipulia, raikasta tilliä, maukkaan valkosipulista kermaviilikastiketta ja pohjana pehmeä perunarieska!

Tiesitkö, että ruusukaalia voi syödä muiden kaalien tapaan myös raakana? Me päätimme suikaloida pari ylimääräistä ruusukaalia hienoiksi suikaleiksi ja viimeistelimme niillä valmiit pitsat. Ruusukaalisuikaleet antavat kaunista lisäväriä, mutta kaalimaista raikasta makua. Se sopii hienosti tillin ja sipuleiden kevyen etikkaisuuden kanssa.

Pitsat ovat helppoja esivalmistella tarvittaessa: kaikki raaka-aineet voi valmistella valmiiksi jääkaappiin esimerkiksi edellisenä päivänä. Tällöin sinun tarvitsee ainoastaan kasata pitsat juuri ennen ruokailua, kypsentää ne nopeasti uunissa ja laittaa tarjolle.

Me käytimme tällä kertaa pehmeitä perunarieskoja pitsapohjina, mutta voit halutessasi kokeilla myös esimerkiksi ruisleipiä tai muista raaka-aineista valmistettuja rieskoja. Jos olet perinteisemmän pitsapohjan ystävä, voit käyttää näitä täytteitä myös sellaisen kanssa.

Valitse juustoksi kotimainen, kuiva mozzarella: eli kiinteä ja pitkänomainen mozzarella, jossa on melko vähän nestettä. Tällöin juustosta ei irtoa nestettä pitsan päälle, eikä se pääse vettymään.


 

Ruusukaalipitsat perunarieskoilla

8 kpl
Valmistusaika: 1 tunti

 • 12 + 2 kpl kotimaista ruusukaalia
 • 2 tl kotimaista hunajaa
 • 1 kpl pieni kotimainen punasipuli
 • 1 dl kotimaista omenasiiderietikkaa
 • ¼ dl vettä
 • 2 kpl kotimaisia valkosipulinkynsiä
 • 1 tlk (200 g) kermaviiliä
 • 1 pnt tilliä
 • 250 g kuivaa mozzarellaa viipaleina
 • 8 kpl valmista perunarieskaviipaletta
 • suolaa, pippuria ja sokeria maustamiseen
 • rypsiöljyä ruusukaalien paahtamista varten


 

Halkaise, kuori ja suikaloi punasipuli. Laita se pieneen kulhoon etikan ja veden kanssa. Lisää suolaa, pippuria ja sokeria. Hienonna ¼ pnt tilliä ja lisää kulhoon. Anna sipulien maustua.

Huuhtele ja valmista ruusukaalit poistamalla kannat ja uloimmat lehdet. Laita ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille kuorimattomien valkosipulinkynsien kanssa. Pirskota päälle öljyä, hunajaa, suolaa ja pippuria. Paahda 180 asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Suikaloi kaksi ruusukaalia ohuiksi suikaleiksi. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen.

Purista paahdetut valkosipulinkynnet ja sekoita kermaviilin kanssa. Lisää hienonnettua tilliä sekä suolaa ja pippuria maun mukaan.

Levitä perunarieskojen päälle kermaviilikastiketta ja mozzarellaa. Aseta kolme ruusukaalin puolikasta ja marinoitua sipulia jokaiselle pitsalle. Lisää mozzarellaa päälle.

Paista ruusukaalipitsoja uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto saa hieman väriä.

Anna pitsojen jäähtyä hetken ennen tarjoilua. Viimeistele suikaloidulla ruusukaalilla, marinoidulla punasipulilla ja tillillä.


 

Resepti: SatokausikalenteriHeidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

aiheet: reseptit