Takaisin Lihantuotanto ja vanhojen metsien suojelu kuumina aiheina SuomiAreenassa

Uutinen – Maaseudun edunvalvonta

Lihantuotanto ja vanhojen metsien suojelu kuumina aiheina SuomiAreenassa

17.06.2024

SuomiAreena 2024 Porissa 25.-28.6. tarjoaa mielenkiintoisia keskusteluja lihantuotannosta ja vanhojen metsien suojelusta. Nämä ajankohtaiset aiheet herättävät varmastikin  laajaa kiinnostusta ja vetävät puoleensa runsaasti yleisöä. Yksi odotetuimmista keskusteluista on "Pitäisikö kotimainen lihantuotanto kieltää?" 28.6.  Toinen ajankohtainen aihe on vanhojen metsien suojelu,  joka on nostattanut keskustelua sekä somessa että perinteisessä mediassa.

Pitäisikö kotimainen lihantuotanto kieltää -keskustelu käydään 28.6. klo 13-13.45. Paneelissa mukana on muun muassa broilerintuottaja Eeva Korimäki. Hän tuo keskusteluun tärkeän näkökulman kotimaisen lihantuotannon merkityksestä ja haasteista.

Suomalaiset lihatilat kärsivät kannattavuusongelmista samalla kun ilmastokriisi, luontokato ja kiihtyvä keskustelu eläinten oikeuksista lisäävät painetta ruokajärjestelmän uudistamiseksi. Ovatko lihantuotantoon liittyvät haasteet ratkaistavissa, vai jääkö alan kieltäminen ja kasvinviljelyyn siirtyminen ainoaksi mahdollisuudeksemme tuottaa ruokaa kestävästi?

Katso muut keskustelijat täältä

Metsien suojelu SuomiAreenassa

Suomen vanhat metsät suojellaan - entä sitten? – keskustelu käydään 27.6. klo 10-12. Keskustelussa puheenvuoron käyttää Anna-Rosa Asikainen, MTK:n juristi luonnonsuojeluasioissa. Hän tarjoaa asiantuntevaa näkökulmaa tähän tärkeään aiheeseen. Keskustelun järjestää Metsähallitus, siksi ei SuomiAreenan virallisessa ohjelmassa (ei linkkiä). 

Suomi on sitoutunut EU:n biodiversiteettistrategian mukaisesti suojelemaan vanhat ja luonnontilaiset metsät, ja tämä aihe herättää monia kysymyksiä. Keskustelua käydään muun muassa suojelun merkittävyydestä ja riittävyydestä luonnon monimuotoisuuden näkökulmasta, mahdollisesta puupulasta kotimaan metsä- ja sahateollisuudessa sekä EU:n metsiä koskevasta sääntelystä.

Olemmeko EU:n mallioppilaita vai perässähiihtäjiä? Tähän kysymykseen haetaan vastauksia kutsumalla eri näkökulmia edustavia henkilöitä keskustelemaan aiheesta kesäiseen Poriin.

Hyviä uutisia ruuan tuotannosta

Paneelikeskustelu, jossa kuullaan positiivisia asioita ruuantuotannosta,käydään 28.06. klo 10-10.45 Kauppakeskus Puuvillan lavalla. Keskustelussa mukana mm. maatalousyrittäjä ja agrologi AMK Sofia Setola. Keskustelun järjestää Ruokavirasto.

Ruoka-alalla toimivia yhdistävät luovuus, sitkeys ja avoin keskustelu. Työn tuloksena pellolta pöytään syntyy huippulaatuisia elintarvikkeita, ja trendit tukevat suomalaisen ruuan ja juomien arvostusta ja vientiä. Elintarvikeala investoi innovaatioihin, työllistää ja huolehtii huoltovarmuudestamme. Elintarvikemarkkinoiden toimivuuden parantamiseksi on tärkeää jatkaa avointa dialogia ja positiivista ajattelua. Hyvistä uutisista hyötyvät kotimainen ruuantuotanto ja maaseudun elinvoimaisuus.

Katso muut keskustelijat täältä. 

----------

SuomiAreenan viikko tarjoaa siis monipuolista ja ajankohtaista keskustelua maaseudun elinkeinoista.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja paneelikeskusteluista löytyy SuomiAreenan ohjelmasivuilta täältä.

 Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

aiheet: lihantuotanto, metsiensuojelu, suomiareena, mtk mobiili