null Ministeri Kurvinen vierailulla Koskenojan tilalla

Uutinen – Kotieläimet ja maito

Ministeri Kurvinen vierailulla Koskenojan tilalla

21.7.2022

Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvisen vierailu 19.7.2022 Koskenojan tilalla Luopajärvellä sujui menestyksekkäästi. Jalkautuminen tuottajien pariin ja tutustuminen tuottajien ruohonjuurityöhön teki Ministeriin selvästi vaikutuksen. 

Antti Kurvinen ja Liisa Vuorela
Antti Kurvinen ja Liisa Vuorela

Vierailu toteutettiin yhteystyössä Pro Agrian kanssa. Tilan toimintaa esiteltiin myös käytännön tasolla. Ministeri tarttui innokkaasti talikkoon sekä ohjasi lehmiä lypsylle. Keskusteluja meneillään olevasta akuutista kustannuskriisistä ja maataloustuottajien elinkeinon näkymien heikentymisestä ei myöskään sivuutettu. 

 

Ministeri Kurvinen työntouhussa 

 

Lapset ja nuoret keskiössä

 

Entisenä opettajana lapset ja nuoret ovat lähellä Liisa Vuorelan sydäntä. Vuodesta 2013 tilalle on toiminut Liisanluokkahuone, jossa vierailijat pääsevät näkemään kotieläimiä ja tutustumaan niiden elinoloihin. Ennen koronaa Liisa on vastaanottanut jopa 50 ryhmää vuodessa.

Vierailut tarjoavat myös lapsille ja nuorille tärkeää tietoa maataloudesta ja alkutuottajan arjesta. Ministeri Kurvinen ehdotti aiemmin Farmari-messujen yhteydessä, että kaikilla koululaisilla
pitäisi olla mahdollisuus maatilavierailuihin. 

Vierailut olisivat helppototeuttaa esimerkiksi Teamsin kautta, jolloin lapset pääsivät kännykän kautta kierrokselle navettaan ja saavat samalla mahdollisuuden kysellä kaikkea mitä heitä kiinnostaa, toteaa Liisa Vuorela.

Vierailut auttavat täyttämään valtavaa tietoaukkoa maataloudesta, jonka havaitsin itse aiemmin opettajana toimiessani, jatkaa Liisa Vuorela.

Lapset ja nuoret ovat keskiössä kun ajatellaan väärinkäsitysten korjaamista ja maatalouden arvotuksen kohotutusta pitkällä tähtäimellä. MTK etsiikin jatkuvasti uusia keinoja lisätä tietoisuutta maataloudesta lasten- ja nuorten keskuudessa. 
 aiheet: maaseutu, tilavierailu, ministeri, lapset ja nuoret, koskenojan tila, tietoisuus, tulevaisuus

Suositellut artikkelit

Ensi vuonna alkava EU:n yhteisen maatalouspolitiikan (cap) uusi ohjelmakausi ei saa siirtää tukien maksuaikataulua nykyistä myöhemmäksi, MTK:n johtokunta vaatii. Maa- ja metsätalousministeriö tiedotti...