Takaisin Töitä Suomesta Oy toimii siltana maaseudun töiden ja tekijöiden välillä

Artikkeli – Maaseudun edunvalvonta

Töitä Suomesta Oy toimii siltana maaseudun töiden ja tekijöiden välillä

19.02.2024

Työvoimapula on kiistämätön tosiasia Suomen maaseudun yrityksissä. Ratkaisuksi tilanteeseen MTK, ProAgria ja Suomen Kylät perustivat TöitäSuomesta Oy:n vuonna 2020. Yritys tarjoaa palveluita, jotka auttavat ja tukevat niin sopivien työntekijöiden löytymisessä kuin myös yrittäjien jaksamisessa.

Töitä Suomesta Oy erottuu muista alan toimijoista vahvalla ymmärryksellään maaseudusta toimintaympäristönä. Tukena ovat myös vahvat verkostot, jotka ovat tärkeässä roolissa etsittäessä ratkaisuja osaajapulaan.

Tilanne on isossa kuvassa kiperä. Töitä Suomesta Oy:n sanoma on, ettei ole syytä heittää kirvestä kaivoon. Vielä on valtava määrä keinoja käyttämättä. Kunhan työnantajalla on perusasiat kunnossa, valmius ottaa apua vastaan ja rohkeutta heittäytyä muutokseen, ovat onnistumisen edellytykset kasassa.

Töitä Suomesta maaseudun rekrytointien apuna

Sopivien työntekijöiden löytäminen ei ole yleensä mahdotonta, mutta löytämiseen vaadittava osaaminen sekä aika ja vaiva saattavat jäädä aliarvioiduiksi. Kun kiireessä ja henkilöstövajeessa aloitetaan uuden henkilön etsintä, on edessä monta kompastumisen paikkaa. Ensimmäinen on usein jo siinä, että uutta työntekijää aletaan harkita vasta, kun tarve on jo päällä.

Hyvin hoidettuna rekrytointi vaatii aikaa, joka on pois omasta ydinliiketoiminnasta. Rekrytoinnin onnistumiseen tarvitaan myös osaamista, sillä virherekrytoinnit tulevat kalliiksi. Harva haluaa laskea summaa, mutta kokonaiskustannukset voivat helposti nousta tuhansiin euroihin.

Ensimmäisten toimintavuosiensa aikana Töitä Suomesta Oy on onnistuneesti löytänyt työntekijöitä erilaisiin työyhteisöihin maaseudulla. Tehtäväkirjossa on ollut muun muassa maataloustyöntekijöitä, metsureita, valimotyöntekijöitä, eläinlääkäreitä, projektipäälliköitä ja toimitusjohtajia kaikkialle Suomeen.


 

Vaihtoehtona kansainväliset rekrytoinnit

Silloin kun avoimeen tehtävään ei vain kerta kaikkiaan meinaa löytyä tekijää, yksi ratkaisu on osaajan etsiminen ulkomailta. Myös Suomessa ollaan yhä enemmän tietoisia siitä, että katse on suunnattava rajojen ulkopuolelle. Omia tuttuja ja turvallisia toimintatapoja on sopeutettava vallitsevaan muutokseen.

Monen maaseudun yrityksen kohdalla vaihtoehdot saattavat olla jo vähissä. Joko mietitään lapun laittamista luukulle tai sitten valmistaudutaan muutokseen, joka tulee tehdä palkattaessa työntekijöitä ulkomailta.

Aina on kuitenkin hyvä muistaa, ettei kaikesta tarvitse huolehtia yksin. Töitä Suomesta Oy on kasvattanut osaamistaan kansainvälisistä rekrytoinneista löytäessään asiakkailleen työntekijöitä yli 30 eri maasta.

Pienenä ja itsenäisenä yrityksenä Töitä Suomesta Oy toimii joustavasti ja ketterästi sekä oppii tuntemaan asiakkaansa. Nykyaikaisilla digitaalisilla ratkaisuilla palvelut ovat käytettävissä maanlaajuisesti, mutta asiantuntijat liikkuvat myös joustavasti ympäri maan.

Töitä Suomesta Oy lyhyesti:

  • Maaseudun tarpeisiin erikoistunut henkilöstöpalveluyritys
  • 100 % suomalainen yritys, jonka omistavat MTK, ProAgria ja Suomen Kylät
  • Yrityksen rekrytointipalvelulle on myönnetty Avainlippu-tunnus
  • Ammattitaitoinen ja helposti lähestyttävä

 

 

 


Leena Kristeri

elinvoimajohtaja

+358 40 507 4088

Sofia Tuisku

viestinnän asiantuntija

verkkoviestintä

+358 50 406 2226

aiheet: töitä suomesta, kausityövoima, työllisyys, rekrytointi