Takaisin Töitä Suomesta Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu

Tiedote – Maaseudun edunvalvonta

Töitä Suomesta Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu

21.09.2021

Töitä Suomesta työvoimapalvelut perustettiin vuonna 2020 auttamaan koronakriisin aiheuttamassa kausityövoimapulassa. Viimeisen vuoden aikana yhtiö on menestyksekkäästi laajentunut täyden palvelun taloksi maaseudun työvoima-asioissa.

Yhtiön hallitus on nimennyt uudeksi toimitusjohtajaksi 1.10.2021 alkaen Riikka Koskisen, joka on työskennellyt Töitä Suomesta Oy:ssä vuoden 2020 lopusta liiketoimintapäällikkönä rakentaen yhtiön palvelukonseptia. Koskisen työhistoria koostuu monipuolisista liiketoiminta-, HR- ja rekrytointitehtävistä.

”Töitä Suomesta Oy:n alkutaival on ollut mahtava kokemus ja olen erittäin innoissani matkan jatkumisesta ja siitä, että pääsen entistä vahvemmin antamaan oman näkemykseni suunnasta. Tavoitteemme on olla maaseudun yrittäjien helposti lähestyttävissä oleva kumppani, joka auttaa henkilöstöön liittyvissä haasteissa. Olemme olleet mukana etsimässä laajalla skaalalla toiminnanjohtajista eläinlääkäreihin, tuotannontyöntekijöihin ja maataloustyöntekijöihin. Tekemistä riittää, mutta tulevaisuus näyttää valoisalta ja olen positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka hyvin yhtiö on otettu vastaan ja miten asiat ovat lähteneet etenemään. Meille on markkinoilla selkeästi tilausta”, toteaa Koskinen.

MTK:n metsäjohtaja Marko Mäki-Hakola on toiminut Töitä Suomesta Oy:n hallituksen puheenjohtajana sekä toimitusjohtajana oman työnsä ohella keväästä 2020 asti, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön toiminta on kasvanut pisteeseen, jossa Mäki-Hakola jättäytyy pois toimitusjohtajan tehtävästä keskittyen toimimaan hallituksen puheenjohtajana.

”Yhtiön alku on ollut hurja. Alussa lennätimme tilauslennoilla tuhansia ulkomaisia ja etsimme kotimaasta hurjan määrän kotimaisia kausityöntekijöitä. Yhtiön rooli oli ratkaiseva, kun autoimme maatilat yli pahimman koronakriisin. Yhtiön tunnettuus kasvoi nopeasti ja tällä hetkellä rekrytointipalveluiden kysyntä on kovaa. Jätän yhtiön vetämisen luottavaisin mielin seuraajalle.”, sanoo Mäki-Hakola

Töitä Suomesta Oy on maaseudun tarpeisiin erikoistunut henkilöstöpalveluyritys, jonka palvelut painottuvat rekrytointeihin. Olemassaolon tarkoitus on vaikuttaa myönteisesti maaseudun työnantajien ja työntekijöiden arkeen ja näin myös laajemmin koko maaseudun elinvoimaisuuteen. Yrityksestä löytyy vahva osaaminen kansainvälisistä rekrytoinneista, jossa apuna on tiimistä löytyvä monipuolinen kielitaito. Työstely luonnistuu suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi ja ukrainaksi.

Lisätiedot

Marko Mäki-Hakola, puh. 040 502 6810, marko.maki-hakola@mtk.fi

Riikka Koskinen, puh. 050 354 5028, riikka.koskinen@toitasuomesta.fi