null MTK mukana laajassa eurooppalaisessa hankkeessa rakentamassa uutta liiketoimintaa ja yhteistyötä maaseudulle

Uutinen

MTK mukana laajassa eurooppalaisessa hankkeessa rakentamassa uutta liiketoimintaa ja yhteistyötä maaseudulle

27.6.2022

TREASoURcE hankeessa rakennettaan uusia arvoketjuja biokiertotalouden liiketoiminnalle ja tunnistetaan kaupunkien ja maaseudun symbioosia.

 -Olemme iloisia, että MTK on keskeinen kumppani nyt alkaneessa kymmenen miljoonan euron hankkeessa. Esimerkiksi maatalouden sivuvirtojen markkinoistaminen ja uusien arvoketjujen synnyttäminen tarjoaa maaseudulle suuria mahdollisuuksia lähivuosina, iloitsee MTK:n metsäjohtaja Marko Mäki-Hakola

Pohjois-Eurooppaan keskittyvässä hankkeessa kokeillaan ja viedään käytäntöön erilaisia biokiertotalouden ratkaisuja. Näissä on mukana niin maatalousmuovien kuin maatalouden sivuvirtojenkin tehokkaampaa hyödyntämistä.

- MTK:n aikaisemmin ideoima ja avaama kierotalouden markkinapaikka www.kiertoasuomesta.fi tulee toimimaan alustana, jonka avulla luodaan markkinoita maatalouden sivuvirroille. Mahdollisuuksia löytyy niin maatalouden kannattavuuden parantamisessa kuin materiaalitehokuudessakin, kertoo MTK:n metsäjohtaja Marko Mäki-Hakola.

MTK:lla on keskinen rooli VTT:n johtamassa hankkeessa, johon kuuluu yhteensä 17 kumppania eri maista. Hankkeessa luodaan myös toimintapa, joilla erilaiset alueet voivat löytää omat vahvuutensa bio-kiertotaloudessa.

Ennen koronakriisiä MTK julkisti selvityksen maaseudun ja kaupungin symbioosista. - Nyt alkaneessa hankkeessa ajatuksiamme voidaan viedä entistä pidemmälle. Kriisiajat ovat lisänneet tietoisuutta siitä, että kaupunkien ja maaseudun välillä on enemmän kuin yhteistyösuhde. Eri alueet ovat täysin toisistaan riippuvaisia. Toivottavasti hankkeemme auttaa Euroopan eri alueita löytämään omat vahvuutensa sekä parantamaan toimintaedellytyksiään, pohtii MTK:n elinvoimajohtaja Päivi Nerg.Marko Mäki-Hakola

metsäjohtaja

linjan yleisjohto

+35820 413 3701

+35840 502 6810

Päivi Nerg

Elinvoimajohtaja

Elinvoimalinjan johto

040 8429 810