Vadelma Bourbon Smash
Resepti
Vadelma Bourbon Smash
Vuoden Tarjoilija Janika Tiensuu ideoi pirtsakan raikkaan all day- juoman, johon kotimaiset vadelmat ja muikea minttu antavat mahtavasti makua. Koska kotimaiset marjat voi käyttää kypsentämättä, sopivat ne loistavasti myös juomiin!
Smash sopii aperitiiviksi tai rentoon seurusteluun. Cocktailin teko kotona on helppoa! Halutessasi juoma toimii myös alkoholittomana, tai voit käyttää siihen alkoholitonta rommia. Jos sinulla ei ole shakeria, sekoittuu juoma myös kannellisessa lasipurkissa.
1 annos:
4cl Bourbon - viskiä
2cl sokerisiirappia
2cl limemehua
1 dl tuoreita, kypsiä vadelmia
oksa tuoretta minttua
jäitä
Ohje:
1. Mittaa viski, sokerisiirappi, limemehu, vadelmat ja muutama mintunlehti shakeriin.
2. Lisää jäitä tai jäämurskaa.
3. Laita shakeriin kansi tiiviisti päälle ja ravista voimakkaasti, että ainekset sekoittuvat ja vadelmat mehustuvat.
4. Kaada shakerin siivilän läpi lasiin, lisää vielä jäitä tai jäämurskaa ja koristele kokonaisella vadelmalla ja mintun lehdellä, tarjoile heti
Heidi Siivonen
ruokamarkkina-asiantuntija
kuluttajatyö
+358 20 413 2925
+358 40 568 8802
aiheet: resepti, kesäresepti