Vadelmainen piimä-juustokakku
Resepti
Vadelmainen piimä-juustokakku
Vadelmainen piimä-juustokakku
8 annosta
Ainekset:
Pohja:
150 g kaurakeksejä
50 g voita
Täyte:
6 liivatelehteä
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl piimää
1 dl vadelmasosetta (200 g kotimaisia pakastevadelmia)
Koristeluun:
keksimurua, kuivattua vadelmaa ja pakastevadelmia
Tee näin
Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata voi. Sekoita keksimurut ja rasva keskenään. Painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
Kaavi tuorejuusto kulhoon ja sekoita rakenne tasaiseksi. Lisää sokerit sekoittaen. Kaada piimä tuorejuuston joukkoon kahdessa erässä kierrevatkaimella huolellisesti vatkaten.
Kuumenna vadelmat kattilassa. Soseuta ja siivilöi. Mittaa 1 dl sosetta takasin kattilaan. Purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet vadelmasoseen joukkoon. Lisää vadelmasose piimäseoksen joukkoon samalla voimakkaasti sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle, peitä vuoka ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
Irrota kakku varovasti vuoasta ja koristele pinta keksimuruilla ja kuivatulla vadelmilla. Lisää pakastevadelmat juuri ennen tarjoilua.
Resepti: Heidi Siivonen
Heidi Siivonen
ruokamarkkina-asiantuntija
kuluttajatyö
+358 20 413 2925
+358 40 568 8802